(►) A Szitakötők is szárnyaltak a strand forró homokjában (galéria)
Sport

(►) A Szitakötők is szárnyaltak a strand forró homokjában (galéria)

Hetedik alkalommal rendezett nemzetközi versenyt a Kiskunhalasi Szitakötők Gyorstollas Szakosztály a strand forró homokjában. Igás Andorék ismét magasra tették azt a bizonyos képzeletbeli lécet, ugyanis nemcsak a hazai élmezőny tagjai, hanem szerb, szlovák és szlovén versenyzők is elfogadták a szervezők invitálását. Remek mérkőzéseket láthattak azok, akik kilátogattak az eseményre, vagy éppen csak strandolás közben, kikapcsolódás gyanánt szemlélődtek. A megméretés rangját emelte, hogy többek között pályára lépett a szlovének világbajnoka, sportág ikonja Jasmina Keber is. 

2015 nyarán rendeztek először gyorstollas nemzetközi versenyt a halasi strandon. A szervező, a sportágat városunkban meghonosító Igás Andor és csapata szombaton már hetedik alkalommal fogadhatta a több nemzet versenyzőt. Ezúttal a teljes magyar élmezőny mellett szerb, szlovák és szlovén gyorstollasozók is neveztek az évről-évre rangosabb megméretésre. A megjelenteket Rémán János, valamint Kuris István László alpolgármester köszöntötte. Igás Andor, a Kiskunhalasi Szitakötők Gyorstollas Szakosztály motorja örömmel újságolta, hogy több világbajnok is tiszteletét tette a versenyen, köztük volt a sportág ikonja is. 

Remek mérkőzéseket játszottak azok, akik erre lehetőséget kaptak. Ahogy az megszokott már, sportággal most ismerkedők számára is biztosítottak lehetőséget. Ebben szép halasi sikerek születtek. Amatőr junior fiú kategória: 1. Boros Marcell, 2. Balogh Csongor, 3.Osváth Bence és Rádi Ádám. Amatőr női kategória : 1. Hodonickiné Anikó, 2. Makai Katalin, 3. Laczkó Krisztina és Hászné Baksa Nikolett. Amatőr férfi kategória: 1. Vida Jácint, 2. Antal Zoltán, 3. Kakas Szabolcs és Friebert Tamás. Amatőr Mix páros kategória: 1.Hodonickiné Anikó - Tóth Gábor, 2. Juhász Ágnes - Varga Tamás, 3. Hászné Baksa Nikoletta -  Vida Jácint és Gizúr Vivien - Antal Zoltán.

A profiknak is meg kellett küzdeni a hőséggel és az egyre forróbb homokkal. Persze egyetlen percre sem merült fel senkiben, hogy feladja a küzdelmeket. A házigazda csapat tagjai is egészen kiváló eredményeket ért el. Profi U14 fiúk: 1.Antal Zoltán,3. Hász Zalán; profi lány U14:3. Rajmond Anna és Figura Dorka. Profi U18 lány:1. Rácz-Fodor Vivien, profi U18 páros: 1. Antal Zoltán - Pap Flórián. Profi Női 40+: 2. Nagy-Kálozi Anikó, profi felnőtt vegyes páros:3. Rácz-Fodor Vivien - Süveges Bence, profi 60+ férfi: 1. Károlyi Tibor. 

A két világbajnok: Rácz-Fodor Vivien és Jasmina Keber, valamint Igás Andor