A Tekó nyerte a Rákóczi Kupát
Sport

A Tekó nyerte a Rákóczi Kupát

Órási csatában, egy remek szabadrúgásgóllal megnyerte a Rákóczi Kupát a házigazda. A Tekó focistái egy élvezetes, jó mérkőzésen győzték le azt a Kiskőröst, amely megtréfálta őket a tavalyi fináléban.

 
Fokozódtak az izgalmak a 41. Rákóczi Kupa utolsó versenynapján. A vasárnap reggeli elődöntőben a Tekó és az Orosháza játszott egymással. A hazai közönség támogatását élvező tekósok jó és eredményes játékkal 4-0-ra verték a békésieket, így bekerültek a fináléba.
 akcio
A másik elődöntőben, az eddig még gólt sem kapó Magyarkanizsa lépett pályára a fokozatosan formába lendülő Kiskőrös ellen, amely a tavalyi kupa győztese volt. A kőrösiek szereztek vezetést, de nem sokkal a vége előtt egyenlítettek a kanizsaiak. A fináléba kerülés büntetőkkel dől el, itt a kőrösiek nyertek. A magyarkanizsai játékosok reklamáltak ugyan az utolsó büntető kapcsán, de ez nem befolyásolta a végeredményt.
 
akcio2A Rákóczi Kupa kisdöntőjében, a harmadik helyért lejátszott találkozón a Magyarkanizsa tűnt esélyesebbnek, mivel a torna során egyetlen gólt kapott. Mégis az Orosháza győzött, mégpedig meggyőző játékkal. A békésiek 3-0-ra győztek a végére elfáradó Kanizsa ellen. A bronzérem Orosházára került.
 akcio3
Remek mérkőzést hozott a 41. Rákóczi Kupa döntője. A finálé, amelyben megismétlődött a tavalyi párosítás az előzetes várakozásoknak megfelelően izgalmas meccset hozott. A házigazda Tekó az első félidőben Hugyecz János szabadrúgásgóljával szerzett vezetést. A folytatásban egy-egy kiállítás, egy-egy kapufa volt mindkét oldalon, Farkas Ákos kapus remekül védett. A hazaiak egységes, jó csapat benyomását keltették, így megérdemelten hódították el a kupát. A lefújást követően óriási ünneplés kezdődött, Dózsa Zsolt és Tóth Ferenc edzőknek elsőként gratuált Téglás László igazgató, valamint Finta József plébános is.
 akcio4
Az ünnepélyes eredményhirdetésen Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke adta át az érmeket és a kupát a Tekó játékosainak, edzőjének. A különdíjak sorában díjat kapott Farkas Ákos, Hugyecz János, Amariutei Sorin, Kerekes Márk is. A többi halasi iskola közül a Bibó szerepelt a legjobban, a csapat az ötödik helyen végzett. A korábban jobb eredményeket elérő Vári a hatodik, míg a Szilády a nyolcadik helyen zárt.unnep Az eredményhirdetést követően a győztes csapat tagjai a kupából ittak pezsgőt, a nézők pedig a játékosokat, valamint a kispadra győzelemmel visszatérő Dózsa Zsoltot ünnepelték.
bajnokok
Kép-szöveg: Jáger Levente