A torna tényleg mindent legyőz (galéria)
Sport

A torna tényleg mindent legyőz (galéria)

Budapesten rendezték meg a tornászok másodosztályú bajnokságait a járványügyi szabályok betartásával. NIncs ilyen verseny kiskunhalasiak nélkül, ezúttal a Fazekas DSE és a nemrégiben alakult Szilády Torna Egylet képviselte városunkat. A serdülők a hatodik, a kadetek pedig a negyedik helyet szerezték meg. Az immáron 45 éves átlagéletkorú felnőttcsapat a harmadik helyen zárta a hozzájuk képest diákkorú ellenfelekkel a versengést. 

Mindenképpen megrendezzük a versenyt, a járványügyi szabályok betartásával - mondta Rácz Attila, a Magyar Torna Szövetség illetékese a halasiak napokban feltett kérdésére. A tornászok pedig fegyelmezettek és tudták, hogy csak minimális létszámú kísérővel lehet résztvenni a megméretésen. Vasárnap a Tornacsarnokban a serdülő, a kadet, az ifjúsági és felnőtt másodosztályban mérték össze tudásukat a fővárosi, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, szombathelyi és kiskunhalasi versenyzők. Városunkat ezúttal a Fazekas DSE mellett a közelmúltban alakult Szilády Torna Egylet képviselte. Aki nem lehetett ott, az a kísérők jóvoltából a világhálón követhette nyomon az eseményeket.

A délelőtt folyamán elsőként a Fazekas DSE serdülői szerepeltek. A korosztályt is elérte a vírus, ezért voltak hiányzok. Végül a  Majoros Máté, Kajdocsi Noel, Szántó Lóránt, Bozóki Dániel alkotta csapat a hatodik helyet szerezte meg.A legjobb egyéni eredmény Bozóki Dániel érte el, ő nyolcadik volt.  Ebben a korosztályban szerepelt egyéniben a Szilády TE képviseletében Juhász Ádám. Csillag István tanítványa a tizedik helyet szerezte meg. A kadet korosztályban is a betegség szólt közbe, így a Máté Koppány, ifj. Tóth Péter, Mádai Gellért alkotta csapat a negyedik helyen zárta a versenyt. Egyéniben Mádai Gellért a 6. helyen végzett.. A Fazeka tornászait Tóth Péter, Tóth István és Magyar Benjamin készítette fel a versenyre. Tóth Péter versenybíróként is közreműködött.

Délután a felnőttek szerepeltek. A halasi csapat átalakult a legutóbbi verseny óta. Modok Gábor felépült a sérüléséből, de „robotláb” segíti, egyben gátolja is a mozgásban. Magyar Benjamin helyett a motoros ügyeségi sportból és a küzdősportokból érkező Kárpi Róbert versenyzett. Így az átlagéletkor 45 évre nőtt. Nem véletlen, hogy több pontozóbíró is megjegyezte, ezért már járna életkor-bónuszpont. A komoly fájdalmakkal is dacoló csapat, Csikós Csaba, Kárpi Róbert, Mamlecz Zsolt, Modok Gábor, Varga Zsolt a harmadik helyen végeztek. Ellenfeleik között huszonéves fiatalok voltak. Egyéniben Modok Gábor a negyedik helyet szerezte meg. A felkészülést Csillag István segítette szakmai és minden egyéb tanácsokkal.