Akikre büszkék vagyunk: átadták a városi sportdíjakat (galéria)
Sport

Akikre büszkék vagyunk: átadták a városi sportdíjakat (galéria)

Kiskunhalas legjobb sportolóit köszöntötték pénteken délután a városháza dísztermében. Hét sportág képviselői vehették át az elismeréseket 2021-es teljesítményük és eredményeik okán. Mivel idén sem tudják megrendezni a Sportbálat, ezért az emlékdíjakat is  városi ünnepség keretein belül adták át. Újfent bebizonyosodott: Kiskunhalas nemcsak a csipke, hanem a sport városa is. 

Kiskunhalas ismét szerette volna megadni a módját annak, hogy megköszönje a sportolók 2021-es teljesítményét. A hagyományos Sportgálára és Sportbálra idén sincs lehetőség, így egy városi ünnepség keretében adták át a sportdíjakat. Pénteken délután a városháza dísztermébe hét sportág képviselői voltak hivatalosak. A megjelenteket Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője köszöntötte.

Elsőként az év esélyes sportolója díjat vehette át Halász-Szabó Levente repülő modellező. Az év női utánpótlás sportolójának járó djat Zseni Zsóka fitneszversenyző kapta meg. Az év férfi utánpótlás sportolója 2021-es teljesítménye alapján Kern Martin labdarúgó lett (címképünkön). Az év utánpótlás csapatának járó elismerést a Szilády RFC U17-es labdarúgócsapata érdemelte ki. 

Az év edzőjének járó díjat 2021-ben Lehóczki László, a Halasi Box Club trénere érdemelte ki. Az év sporttámogatója a Top-Ár Kft. volt, az elismerést Varga Líviu ügyvezető később veszi át. Az év csapata a Halas-Fitness Egyesület lett. Az év női sportolója Felhő Viktória birkózó lett, akit távollétében Csapi Antal egyesületi elnök képviselt. Az év férfi sportolója Csernák Zsolt volt, aki a tűzoltósportokban jeleskedik. Évek óta hagyomány, hogy Fülöp Róbert polgármester különdíjat ad át. Idén ezt az elismerést Varga Médea atléta vehette át.

Évek óta hagyomány, hogy a Sportbál keretein belül emlékdíjakat adnak át. Mivel idén nem rendezik meg az eseményt, ezért a városi ünnepségen nyújtották át az elismeréseket. A Csáki Öcsi Emlékdíjat Tabajdi József hosszútávfutó, a Schneider Pál Emlékdíjat Suba Zoltán, míg az idén alapított Csenki Ferenc Emlékdíjat Horváth Zoltán, az Union Dojo Kiskunhalas vezetőedzője vette át. 

Hozzászólás (0)