Amikor a negyedik hely is győzelemnek számít...(galéria)
Sport

Amikor a negyedik hely is győzelemnek számít...(galéria)

A fájdalmak már szinte természetes velejárói egy-egy tornaversenynek, sőt edzésnek is, amelyeken a Fazekas DSE színeiben versenyző Old Boyok részt vesznek. Ráadásul a felnőtt II. osztályú bajnokságra való felkészülést még egy műtét is nehezítette, de ez sem szegte kedvüket a fiúknak. Vasárnap délután a Tornacsarnokban megint odatették magukat a rangidősek, a negyedik hely felér egy győzelemmel.

Semmi sem akadályozhatta meg az Old Boyokat abban, hogy ismét tenyérvédőt, fáslit és minden egyebet, amely fájdalomcsökkentőó hatással bír, magukra öltsenek. A felnőtt II. osztályú országos bajnokság második fordulójának adott otthont a Tornacsarnok. A Fazekas DSE színeiben versenyző halasaiak mellett a Testnevelési Egyetem két csapata, a Debrecen, a Szombathely, a Budapest Honvéd állt a szerekhez. A tavaszi fordulóban még a patinás KSI is nevezett, de most nem volt ott az egyesület. A mieink számára nem volt könnyű az elmúlt néhány hét. Az egyre gyakoribb fájdalom óvatosságra inti a versenyzőket, ráadásul Varga Zsoltot nemrégiben megoperálták. Mindezekkel együtt sem merült fel a Csikós Csaba, Kárpi Róbert, Majoros Csaba, Mamlecz Zsolt, Modok Gábor, Varga Zsolt alkotta csapatban, hogy ne induljon el a megméretésen. Majoros Csaba egyébként közel 3 évtized múltán tért vissza a szerekhez, immáron 43 esztendősen. 

A bemelegítés idején ketten is megsérültek a mezőnyből, ez aztán még nagyobb óvatosságra intett mindenkit. A halasiak ezúttal sem vallottak szégyent. Ha összehasonlítjuk a tavaszi és az őszi összpontszámot, akkor látjuk, most közel hat ponttal többet szereztek a fiúk. Ez most a negyedik helyhez volt elegendő, amely ha mindent figyelembeveszünk, győzelemnek számít. A legmagasabb átlagéletkorral felülmúlták önmagukat, jó pár ellenfelet, néhányszor a gravitációval is dacoltak. Modok Gábor egyéni összetettben a negyedik helyen végzett, mindössze öt tizeddel maradt le a dobogóról. 

A győzelmet a Testnevelési Egyetem A-csapata szerezte meg. Ebben kapott helyet a kiskunhalasi Tóth Ákos. A serdülő II. osztályú csapatbajnokságban a Fazekas DSE a hetedik helyet szerezte meg, egyéniben Bozóki Dániel szintén a hetedik volt. A Szilády Torna Egylet versenyzője, Juhász Ádám a 12. volt. Kadett II. osztályban a Fazekas DSE a hetedik helyet szerezte meg.