Andróczki Máté emlékére fociztak a halasi fiatalok
Sport

Andróczki Máté emlékére fociztak a halasi fiatalok

Hetedik alkalommal emlékeztek meg egy labdarúgó-mérkőzéssel a Bács-Kiskun, valamint a Csongrád-Csanád vármegyei U19-es fiataljai. Idén Csengele volt a helyszín, vármegyénk csapatát a Szilády RFC két edzője, Földes Péter, és Dervaderics Gábor állította össze. Nyolc sziládys focista lépett pályára az emlékmérkőzésen.

Repül az idő, az emlékek viszont nem halványulnak el. 2017. augusztus 24-én tragikus közlekedési balesetben vesztette életét Andróczki Máté, kiváló labdarúgó, a tekós focicsapat szíve, motorja. Ahol és amikor pályára lépett, érezhető volt a jelenléte. Éppen ezért pótolhatatlan. Családtagjai, barátai, sporttársai egyetlen pillanatra sem feledték el a kapitányt. Már hetedik alkalommal szervezték meg azt az emlékmérkőzést, amelyen a Bács-Kiskun, valamint Csongrád-Csanád vármegye csapatai meccselnek egymással. Augusztus 20-án, Csengelén lépett pályára a két U19-es válogatott. Az eseményen jelen voltak Máté szülei is.

A Szilády RFC két edzője, Földes Péter és Dervaderics Gábor állította össze a Bács-Kiskun vármegyei válogatott keretét. A csapatban nyolc sziládys, Acsai Botond, Farkas Márk, Dömötör Andor, Laskovics Bernát, Lakos-Bán Levente, Rontó Péter, Ficsór Gergő, Tarjányi Zsombor kapott helyet. A két együttes méltóképpen emlékezett meg Mátéról, pontosan azzal, amelyet a kiváló játékos annyira szeretett. A focival.