Andróczki Mátéra emlékeztek
Sport

Andróczki Mátéra emlékeztek

Az elmúlt napokban két eseménnyel is tisztelegtek  Andróczki Máté emléke előtt. Augusztus 20-án volt a hagyományos emléktorna, amelyen a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád vármegyei U19-es válogatott játszott egy mérkőzést. Augusztus 24-én pedig a Ben Joe Bárban volt baráti beszélgetés, emlékezés Dózsa Zsolt és Halász Ákos szervezésében.

Azon a hat évvel ezelőtti augusztus 24-én egy fiatal, tehetséges labdarúgó, egy vidám, barátságos fiatalember, élete ért véget, tragikus közlekedési balesetben. Andróczki Máté közösségi ember volt, imádta a focit. Nem mellesleg kiváló játékos is volt. A Tekó csapatának a szíve és a kapitánya, a Tompa, a Kelebia, az Ásotthalom, a Soltvadkert, valamint a Tisza Volán reményteljes labdarúgója. Emléke előtt évről-évre egy meccsel emlékeznek az U19-es korosztály Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei válogatottjának tagjai. Idén augusztus 20-án Soltvadkerten volt a találkozó. Kiskunhalast Gillányi Áron, Badinszki Bálint (KFC), valamint Molnár Barna (Szilády RFC) képviselte, az edző stábban Földes Péter kapott helyet. 

Évek óta az is hagyomány, hogy a Ben Joe Bárban baráti beszélgetésen emlékeznek meg Mátéról. Halász Ákos és Dózsa Zsolt szervezésében gyűltek össze az egykori csapattárak, barátok, ismerősök. Számtalan sztorit, közös élményt felidézték a résztvevők. Emlékezetes gólok, iskolai történetek, diákcsínyek, kerültek szóba, mosolyok és könnycseppek közepette. Andróczki Máté, nagyon hiányzol...