Anya, apa, papa, gyermek, foci, gól, RFC (galéria)
Sport

Anya, apa, papa, gyermek, foci, gól, RFC (galéria)

Ismét népszerű volt a Szilády RFC idényzáró sportprogramja, amely valamikor Apa-Fia Focitorna néven indult. Mostanság már a HardtOil nagylelkű támogatásának köszönhetően jelentősen kiszélesedett, hiszen az édesanyák, sőt a nagypapák is focicsukát öltöttek. Szombaton délelőtt, a kánikulai hőségben, három korosztályban 35 páros igyekezett minél több gólt szerezni.

A foci ünnepe volt szombaton délelőtt a Bundzsák Dezső Sportközpontban. A Szilády RFC-nél évek óta hagyomány, hogy a nyári szünet előtt, az idényzáró ünnepséget követően rendhagyó labdarúgótornát szerveznek. Egykoron még Apa-Fia Focitorna néven indult a sorozat, ám mára jelentősen kiszélesedett a résztvevők köre. Nemcsak az édesapák, hanem az édesanyák, sőt, a nagypapák is focicsukát öltöttek, hogy gyermekeikkel, unokáikkal sportosan töltsenek el egy délelőttöt. Az is jellemzi már a tornát, hogy a lányok is ott voltak a pályán, nem is akármilyen teljesítményt nyújtva. Néhány esztendeje pedig már a HardtOil támogatja a programot.

A kupa népszerűségére jellemző, hogy idén három korosztályban 35 duó nevezett. Kilenc játékteret alakítottak ki a szervezők és valamivel 9 óra után útjára indult a labda. A kánikulai hőség nem könnyítette meg a pályán lévők dolgát, az apukák időnként jobban, a gyerkőceik kevésbé voltak fáradtak. Sok száz gól esett ezen a délelőttön, de ez most másodlagos volt. A rendezvény célja az volt mindig is, hogy kötetlen körülmények között töltsenek el a szülői közösség tagjai a gyermekeikkel, az edzőkkel közösen néhány kellemes órát. 

Persze volt eredményhirdetés is, ahogy minden résztvevő kapott ajándékot. Volt csoki, energiaital, az anyukáknak, apukáknak, nagypapáknak pedig hideg sör. A 2013/2014-es születésű gyermekek és hozzátartozóik tornáját Soczóék nyerték, a Hungária, valamint a V&V fantázianevet viselő kettős előtt. A 2015/2016-os korosztályban Áki meg a fater győzött,  Meszes FC és a Husa 2 előtt. A 2017/2018-as kategóriában Szarvasok voltak az elsők, a Kovács 1 és a ZsiLa Fc végzett a második, illetve harmadik helyen.  Még több fotó ide kattintva.