Anya, én focizni akarok! (galéria)
Sport

Anya, én focizni akarok! (galéria)

Kilenc településről, közel 100 gyermek élvezte a napsütést és a labdarúgás örömét a Bundzsák Dezső Sportközpontban, ahol több hónapnyi szünet után ismét Bozsik Fesztivált rendeztek. A Szilády RFC volt a házigazda, több játéktéren kergethették a labdát és tanulhatták meg a sportág alapjait a kislányok és a kisfiúk. 

Több hónapnyi szünet után rendezték meg az idei első Bozsik Fesztivált, a házigazda a Szilády RFC volt. Szinte teljesen benépesült a Bundzsák Dezső Sportközpontban a B-jelű játéktér és a műfüves aréna. Közel száz gyerkőc érkezett Bácsalmásról, Csengeléről, Kiskunmajsáról, Tompáról, Mélykútról, Kunfehértóról, Kunbajáról, Kelebiáról, Kiskunhalast az RFC és a KFC képviselte. A verőfényes napsütés kedvezett a programnak, a gyerkőcök pedig szemmel láthatóan örömmel vezették le az elmúlt hónapok felesleges energiáit. 

A zavartalan lebonyolításban 18 önkéntes segédkezett - tudtuk meg Vincze Attila sportigazgatótól. Vooltak speciális feladatok és volt olyan pálya, ahol egyszerre négy kapura folyt a játék. A legfontosabb persze a játék és a mozgás öröme volt, de a szakemberek árgus szemekkel figyelték a tehetségeket. Kiváló teljesítményt nyújtott a 2014-es születésű Vidra Keve Gyula, a 2013-as születésű Vásárhelyi Ádám és a 2012-es születésű Cserkó Tamás. Vasárnap Bozsik Tornát rendeznek az U11-es és az U13-as korosztály számára.