Arany Bácska, ezüst Szilády (galéria)
Sport

Arany Bácska, ezüst Szilády (galéria)

Eredetileg öt csapat meccselt volna egymással az U20-as női futsal megyei döntőjében, ám a Kiskunhalasi FC az utolsó órákban jelezte, nem áll ki. Az új felállás szerint az Arany Bácska Jánoshalma, a Kerekegyháza, a Kecskemét és a Szilády RFC döntötte el a helyezések sorsát. A halasiak egyedül a jánoshalmiakkal nem bírtak, így a Bácska nevéhez méltó módon aranyérmet nyert, míg a három meccsen 9 gólt szerző Szilády ezüstérmes lett. 

Jó és izgalmas mérkőzésekre volt kilátás az U20-as női futsal megyei döntőjében. A Dékáni-sportcsarnokban az eredeti kiírás szerint két halasi csapatnak, a Kiskunhalasi FC-nek és a Szilády RFC-nek szurkolhattunk volna, viszont a KFC néhány órával a kezdés előtt lemondta a részvételt. Ezzel jelentősen borult az előzetesen összeállított menetrend, amelyhez a maradék négy csapat volt kénytelen alkalmazkodni. Az Arany Bácska Jánoshalma, a Kecskemét, a Kerekegyháza és az RFC is készen állt a tornára, így helyenként férfiasan kemény, látványos meccseket játszottak a lányok. 

Dávid Géza csapata a Kerekegyháza ellen kezdett és Kuklis Dorina 4, Stibrik Adél és Lakos Larisza góljainak köszönhetően 6-2-re nyert. A folytatás már nem volt ilyen eredményes, ugyanis az Arany Bácska öt góljára nem tudott válaszolni a halasi csapat. Az ezüstéremért le kellett győzni a lányoknak és ez Kuklis Dorina három góljával sikerült is. A megyei döntőt az Arany Bácska nyerte hibátlan teljesítménnyel, a Szilády RFC és a Kerekegyháza és a Kecskemét előtt.