Jerémiás arany Dortmundban
Sport

Jerémiás arany Dortmundban

Jerémiás Donátot beválogatták a hétvégén Dortmundban megrendezett XVIII. Nemzetközi Gyermek és Serdülő Fedettpályás Viadalon résztvevő magyar csapatba. Az elsősorban nyugat-európai országok fiatal versenyzőit megmozgató viadalon Donát az első napon 800 méteres síkfutásban állt rajthoz és nagy fölénnyel hozta az elsőséget.

A versenyzése azonban még nem ért véget, mert vasárnap 300 méteren próbálja ki magát jó eséllyel a nemzetközi mezőnyben, hiszen az idei fedett-pályás magyar bajnoki aranyat éppen ebben számban nyerte az Ikarus BSE halasi sportolója (edzője Tomhauser István).

Jerémiás Donát telefonon tájékoztatta szerkesztőségünket a 800-as sikerről. „Dortmund nagyon szép, rendezett város és a sportcsarnoka fantasztikus. Mondjuk én úgy tudtam, hogy ezer méteren kell futnom a magyar csapatért (összetett csapateredményt is értékelnek szerk.), de néhány órával a rajt előtt megtudtam, hogy 800-on kell bizonyítanom. Mivel az első futamba osztottak be, így sokat nem lehetett taktikáznom. Lassúnak ítéltem a boly kezdését, ezért rögtön az élre álltam és 30-as kétszázzal kezdtem, amit próbáltam tartani. Végül 2’05” jött össze, de ezzel is biztosan hoztam korosztályomban a versenyszám aranyát. Egyébként egy tornateremben rendezték be a szállásunkat, ami pihenés szempontjából nem túl ideális. Remélem ma este több idő jut az alvásra, mint tegnap, mert a 300-nál a jó rajt sokat számít és bizony a kipihentség meghatározó lehet. Természetesen megteszek mindent a sikerért.”

Kovács Iván

{facebookpopup}