Aranyosak és játékosak a kertvárosiak
Sport

Aranyosak és játékosak a kertvárosiak

Remek hangulatú, izgalmas csatákat hozott a játékos sportverseny diákolimpiai városi, területi döntője. A Kertvárosi-iskola tornatermében hat csapat vívott ádáz küzdelmet és a végén a házigazdák örülhettek a továbbjutásuknak, győzelmüknek.

 
Hosszú éveken át a Felsővárosi Általános Iskola volt a legjobb a játékos sportversenyekben. Az intézmény diákjai a kilencvenes évek végétől uralták a megyei mezőnyt, sőt országos bajnoki címet is nyertek több alkalommal. Az elmúlt időszakban melléjük zárkózott a Kertvárosi Általános iskola, amelynek testnevelői és diákjai nagyon sokat tettek a sikerekért. Ez mára beért.
 
A pénteken megrendezett városi, területi döntőben hat csapat versengett egymással, kilencm furfangosabbnál furfangosabb feladat várt a résztvevőkre. A házigazda Kertváros két csapatot is indított, mellettük a Felsőváros, a Soltvadkert, a Jánoshalma és a Kunfehértó küzdött a próbatételekkel. A kertvárosi gyerekek szinte végig uralták a mezőnyt, és nagyszerű győzelmet arattak.
 
A második, szintén továbbjutó helyen a Felsőváros végzett, harmadikként pedig a Soltvadkert zárta a versenyt. A megyei döntőnek február negyedikén szintén a Kertváros lesz a házigazdája.
 
Kép-szöveg: Jáger Levente