Emlék-pingpong: Mongyi Aladár most is köztünk van (galéria)
Sport

Emlék-pingpong: Mongyi Aladár most is köztünk van (galéria)

A kedvenc sportágával, az asztalitenisszel emlékeztek meg Mongyi Aladárról, a város Ali bácsijáról. Hét évvel ezelőtt hunyt el, de nincs olyan nap, hogy egy történet, egy vicc, vagy éppen egy emlékkép kapcsán ne beszélnének róla. A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokában találkoztak a sportpolihisztor barátai, egykori sporttársai, tisztelői, akik Mongyi Marianna és Mongyi Gergely hívó szavára fogtak ütőt. 

Mongyi Aladárról szinte mindenkinek van egy kedves története. Derűs, közvetlen személyisége és sokoldalúsága okán ezrek vallhatták magukat ismerősének. Ali bácsi imádta a sportot, legyen szó asztaliteniszről, atlétikáról, labdarúgásról, de ezt lehetne még sorolni. Az egykori legendás Nagypofa Bajnokság egyik életre hívójaként maga is megmutatta, hogy bizony nem kellett az ügyességért a szomszédhoz szaladnia. A hegyközség vezetőjeként gazdák százainak ügyeit vitte, intézte, képviselte. Nagy viccmesélő volt, minden találkozás első perceinek kihagyhatatlan eleme volt egy-egy poénra kihegyezett sztori előadása. Hét éve nincs közöttünk, de emlékét szerencsére sokan őrzik. 

Lánya, Marianna és fia, Gergely idén is megszervezték kedvenc sportágában, az asztaliteniszben a most már hagyományosnak mondható emlékversenyt. A megfogalmazás inkább úgy lenne helyes, hogy baráti találkozót. Bár a asztaloknál ádáz csata dúlt, az eredmény másodlagos volt. Az emlékezésen, a közös élmények felidézésén túl persze a viccek mesélése volt a legfontosabb. Az egyéni versenyben végül Suba Zoltán (címképünkön) diadalmaskodott, László Árpád, Kocsis István és Mátyás János előtt. 

Az újszerű csapatversenyben négy, három fős válogatott mérte össze erejét. A vívó csapatversenyből asztaliteniszre adaptált szabályokkal megrendezett megméretés izgalmas és fordulatos csatákat hozott. A 45 pontig tartó mérkőzéseken kivétel nélkül szoros eredmények születtek. A győzelmet a Bársony Zoltán, Figura Tibor, Berze Zsolt alkotta trió nyerte. A párosok küzdelmében a Bársony Zoltán - Kocsis István duó volt a győztes. Mozgóképes összefoglaló a csütörtök esti híradóban látható.