Az év halasi sportolói 2022-ben
Sport

Az év halasi sportolói 2022-ben

Tornász, úszó, atléta, fitnesz versenyző és labdarúgó is átveheti majd az év sportolójának járó elismerést. a képviselő-testület zárt ülés keretében döntött arról, hogy 2022-es teljesítményük alapján kik méltóak a városi kitüntetésre. A névsort Fülöp Róbert hozta nyilvánosságra.

Világbajnoki ötödik helyezett, Európa-bajnoki ezüstérmes országos bajnok sportolója is van Kiskunhalasnak. Nem volt könnyű dolga annak az eseti bizottságnak, amely a beérkezett jelölteket véleményezve javaslatot tett a képviselő-testületnek arra, hogy kik kapják meg a városi sportdíjakat. A döntés csütörtökön délután született meg, zárt ülés keretében. Fülöp Róbert polgármester hozta nyilvánosságra a névsort.

Az év női sportolója Vas Luca úszó, a férfi sportolója pedig Halász Bence atléta  lett.  Az év felnőtt csapatának járó elismerést a Szilády RFC női futsalcsapata érdemelte ki. Az év utánpótlás lány sportolójának Gyenizse Zsófi fitneszversenyzőt, míg utánpótlás fiú sportolójának Takács Balázst választották, aki tornában, valamint labdarúgásban is jeleskedik.

Az év utánpótlás csapata díját a Fazekas DSE diákolimpiai tornászcsapatai vehetik át.  Az év esélyes sportolójának járó elismerést Acsai Bence labdarúgó kapja meg. Az év edzőjének a Halas Fitness Egyesület és a Fazekas DSE képviseletében Tóth Istvánt választották, az év sporttámogatója a Hunent Zrt. lett. A polgármester különdíját a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola játékos sportverseny csapata érdemelte ki. Az elismeréseket egy gála keretében adják majd át.