Bajnoki pofon - kupa továbbjutás

Kijózanító pofonban részesült a Kiskunhalasi Spartacus a hétvégi megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban idegenben. Kecelen hat gólt kapott a halasi egylet és mindössze egyet tudott lőni, Csernák Zsolt jóvoltából. A 6-1 után talpra kellett állnia Árvai Rolandéknak és ez tegnap maradéktalanul sikerült is.

A Magyar Kupában a jánoshalmi megyei II. osztályú együttes látogatott a városi sportpályára. A játék képe alapján egyáltalán nem tűnt fel az egy osztálynyi differencia a két csapat között. Sőt... A hazai fölény a 39. percben ért góllá. Hétvégi formáját átmentve Csernák Zsolt szerzett vezetést a hazai csapatnak. Felbuzdulva a sok gratuláción, Csernák a 45. percben újabb találatot jegyzett. 2-0 után cseréltek térfelet a küzdő felek.

A jánoshalmi edző, Gieszinger Ferenc ezt követően több meghatározó, eddig a padon ülő játékosát becserélte és ez lényeges javulást hozott a vizitálók játékában. Faragó Ronald a 61. percben szépített (2-1). A mérkőzés hajrájában tovább élénkült a párharc, rengeteg helyzetet dolgoztak ki a vendégek. A 87. percben büntetőhöz jutott a Jánoshalma, de Várszegi hihetetlen  bravúrral hárított. Kiskunhalasi Spartacus - Jánoshalma 2-1.

Ezzel a győzelemmel a halasi együttes továbbjutott a Magyar Kupa következő fordulójába.

Tóth István