Baksa Lászlóra emlékezett a Halasi Tenisz Club (galéria)
Sport

Baksa Lászlóra emlékezett a Halasi Tenisz Club (galéria)

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Halasi Tenisz Club a Baksa László Emlékversenyt, a névadó hosszú esztendőkön át volt a sportszervezet köztiszteletnek örvendő vezetője. A jeles alkalomból 17 páros fogott ütőt a kezébe, három csoportban zajlottak a mérkőzések. Az időjárás is a kegyeibe fogadta a résztvevőket, szervezőket, a napsütés kiváló kulisszát teremtett a hat pályán zajló meccsekhez.

Az év utolsó szabadtéri megméretését rendezte meg a Halasi Tenisz Club. A Baksa László Emlékverseny egészen idáig Stravia Kupa is volt, ám idéntől ez változott. Egykori klubbtársak, barátok sportosan emlékeztek meg a HTC köztiszteletnek örvendő sportvezetőjéről. Az időjárás is kegyeibe fogadta a teniszezőket, ugyanis napsütésben köszöntötte a jelenlegi elnök dr. Maróti Csaba a megjelenteket. A tizenharmadik alkalomra 17 páros nevezett, a mérkőzéseket három csoportban rendezték meg. 

Onhausz Mikiék ismét kiváló vendéglátást biztosítottak, így senki sem maradt éhes, szomjas. A meccsek alatt pedig Eke Pál készítette a finom ebédet. A pályán pedig izgalmas labdameneteknek lehettek szemtanúi éppen azok, akik nem szerepeltek. Öröm volt látni, hogy Szalai Péter, Bálint István ismét ütőt fogott, vagy hogy a fiatalok, Taskovics Viktor, Romvári Norbert milyen lelkesen teniszeztek. A hat játéktéren, összesen 44 mérkőzés zajlott. 

Az I-es csoportban a Taskovics Viktor-Romvári Norbert páros nyert, az Oroszi János-Ifjabb Oroszi János, valamint a Bálint István-Szalai Péter kettős előtt. A II-es csoport bajnoka a Kis Sándor-Kis Zsombor duó lett, második helyen a Stumpf Bence-Máté Zoltán, a harmadikon pedig a Losonczi Tibor-Tanács  Dániel páros zárt. A III-as csoportban a Csátaljayné Farkas Anita-Csátaljay Martin, Elek Szabó Izabella-Elek Róbert, Szécsiné Rédei Éva-Gardalics Anikó volt a sorrend. 

Fotó: Halasi Tenisz Club