Bibós úszósikerek
Sport

Bibós úszósikerek

Jól szerepeltek a megyei úszó diákolimpián a Bibó István Gimnázium versenyzői. Novotny Attila és Lajkó Róbert tanítványai több érmet is szereztek.

A Bács-Kiskun Megyei Diáksport Szövetség Kecskeméten rendezte a 2014. évi úszás diákolimpiai megyei döntőt. A versenysorozat, lehetőséget biztosított az összes korcsoportnak a megmérettetésre. A győztes közvetlenül az országos döntőbe jutott, ami izgalmassá tette az előkészületeket.

A megyei döntőre Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium öt versenyszámban nevezett. Az „A” vagyis igazolt kategóriában Vas Luca és Nagy András , Novotny Attila tanítványai biztos éremesélyesként álltak rajthoz.

Nagy András 100 méteres gyorson 4. helyezést, 100 méteres pillangóúszáson pedig ezüstérmet szerzett. Vas Luca 100 méteres hátúszáson ezüstérmet, 100 méteres pillangón pedig aranyérmet szerzett. Ezzel 2014-ben ő képviseli megyénket ebben a versenyszámban a Diákolimpia Országos Döntőjén.

A „B” vagyis a nem igazolt versenyző kategóriában, 4x50-es gyorsúszásban a Frank Mátyás, Koch Attila, András Máté Cseke, Tóth Dániel alkotta Bibós váltó újoncként érkezett a helyszínre. Ott azonban magabiztos versenyzéssel futamukban másodikként, bronzérmet szereztek Lajkó Róbert tanítványai.