BL-főtáblás csapathoz igazolt Kern Marci
Sport

BL-főtáblás csapathoz igazolt Kern Marci

Pályafutása újabb fontos mérföldkövéhez érkezett Kern Martin. A kiskunhalasi kötődésű, a labdarúgást egykoron a Szilády RFC színeiben elkezdő sportoló az osztrák bajnok, a Bajnokok Ligája főtábláján szereplő Sturm Graz játékosa lett. A hírt hétfőn jelentette be a patinás klub.

Kern Martin néhány héttel ezelőtt ünnepelte 18. születésnapját, hétfőn pedig újabb fontos állomáshoz érkezett az eddig is ígéretes pályafutásában. Az osztrák bajnokcsapat, a Sturm Graz jelentette be hivatalos oldalán, hogy leigazolta a tehetséges magyar labdarúgót, aki eddig a Puskás Akadémia játékosa volt. A patinás klubnál nagy reményeket fűznek Marcihoz, ennek hangot is adott Andreas Schicker sportigazgató. - Tehetséges játékos, hatalmas potenciállal. A középpályán több poszton is bevethető, dinamikus futballista. Mint minden tehetségünk, ő is megkapja a szükséges időt, hogy megszokja a játékunkat és fejlődjön- idézte a sportvezetőt a rangado.24.hu. A Sturm Graz az osztrák bajnokként  a következő idényben főtáblás lesz a Bajnokok Ligájában.

Kern Martin a Szilády RFC-ben kezdett el focizni, onnan került át a 2017/2018-as szezonban a Puskás Akadémia csapatához. Ott valamennyi korosztályos csapatban kezdőként szerepelt, két alkalommal pedig az NB I-ben is bemutatkozhatott. A magyar válogatottban 14 találkozón lépett pályára és 2 gólt szerzett. Szülei mindenben támogatják, segítik őt. Öccse, Hunor szintén focizik, de a Sziládyban a kézilabdacsapatban is szerepel.

Fotó: sksturm.at; facebook.com