Bronzérmet nyert Glavákné Váradi Krisztina az Európa-bajnokságon
Sport

Bronzérmet nyert Glavákné Váradi Krisztina az Európa-bajnokságon

Érmekkel tért haza a magyar delegáció Prágából a XVI. Rendőr Atlétikai Európa-bajnokságról. Az eseményt augusztus 28–30. között rendezték a Cseh Rendőr Sportszövetség  szervezésében. A kiskunhalasi kötődésű Glavákné Váradi Krisztina bronzérmet nyert  súlylökésben - számolt be a police.hu.

Prága volt a házigazdája a Rendőr Atlétika Euróőa-bajnokságnak. Magyarországot öt versenyző képviselte a viadalon, a delegációt Dr. Tánczi Tibor ezredes, a Vas VMRFK bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, egykori kiváló kalapácsvető vezette. Az EB-n 16 ország sportolói álltak rajthoz, köztük olyan egykori élsportolók, mint a 2016-os olimpia férfi diszkoszvetésének bajnoka, Christoph Harting. A mezőny erősségét mutatja az is, hogy több versenyző egyenesen a budapesti atlétikai világbajnokságról érkezett a cseh fővárosba – számolt be a policesport.hu.

A magyar delegáció két bronzéremmel tért haza, a kiskunhalasi kötődésű Glavákné Váradi Krisztina hadnagy (Somogy VMRFK) súlylökésben, Hortobágyi János őrmester (Készenléti Rendőrség) pedig gerelyhajításban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.