(►) Brutális súlyokat mozgattak – erős emberek versengtek Halas főterén
Sport

(►) Brutális súlyokat mozgattak – erős emberek versengtek Halas főterén

Sem a kamion, sem a traktorgumi nem jelentett akadályt. Hét mindenre elszánt, a legnagyobb súlyokkal megküzdő sportember mérte össze erejét Kiskunhalas főterén, a Városnapi Nyárindító Főtérparty szombati napján. A Duna-Tisza Közi Erősember versenysorozat és IV. Powersportdepo Kupa első helyszíne volt a halasi verseny.

A sportolók és a szépszámú közönség a verseny megkezdése előtt néma főhajtással emlékeztek elhunyt sporttársukra, Major Gábor „Mamutra” és az ő tiszteletére ajánlották a versenyt. Minden évben a legnagyobb sikert a kamionhúzás aratja, így volt ez most is. A városháza utcában egy 7,5 tonnás kamion elhúzása volt az első feladat. A közönség biztatása mellett a versenyzők sorra teljesítették a kihívást.

A halasi közönség a helyi versenyzőnek a város legerősebb emberének Locskai Józsefnek szurkolt a legnagyobb elánnal. És ő rendre kiválóan teljesítette is a feladatokat, melyek között volt koffercipelés, rönknyomás és egy hatalmas traktorgumi forgatása. Locskai József végül igen szoros küzdelemben a harmadik helyen végzett.

Bartalos Tamás a verseny szervezője elismerően nyilatkozott a halasi erőpróbáról és a sportolók teljesítményéről. Mint mondta mindig szívesen jönnek halasra és köszönik a közönség biztatását.

A helyszínen készült interjúkat, látványos felvételeket a Halas Televízió Hírnapló című műsorában láthatják majd az érdeklődők.