Burucs Borbála ismételt (galéria)
Sport

Burucs Borbála ismételt (galéria)

Nyolc versenyszámot rendeztek  és 131 startot láthatott a közönség a Grass Masters díjugrató sorozat második, szombati napján a Hirling József Lovasparkban. A felkészítő versenyszám mellett két kört a filces pályán és öt versenyszámot a füves arénában rendeztek meg. A legmagasabb, 140 cm-es akadályokkal nehezített Nagy kört a tegnapi győztes páros, Burucs Borbála és Miami De Garder hozta az első helyen (címképen).

A Grass Masters díjugrató sorozat I. fordulójának keretében, a verseny második napján délelőtt a filces pályán kezdtek a lovasok egy felkészítő versenyszámmal. Az időjárás kora nyárias, kellemes körülményeket nyújtott a lovasoknak. Karádi László pályaépítő és csapata pedig a lovasok és lovak képességeinek megfelelő pályákat teremtett a négyévszakos pályán.

Vass Fanni és Galga

A 100 cm-es magasságú akadályokkal épített kezdő lovas versenyszámban (lovasok stílusversenye) 14 induló szállt nyeregbe a helyezésekért. Az első helyen Miklós Nóra (Sugo-Horse Park LE) Mályva Virág nevű lovával hibátlanul mentek és a legmagasabb pontszámmal megnyerték a versenyszámot ( 0 hp, 61,13 mp, 8,3 pont).

Tóth Eszter Sára és Tinka's Girl

A következő filces pályán rendezett nyitott körben 105 cm-es gátak vártak a lovasokra és időre rendezték. A harminc indulóból tizenketten mentek verőhiba nélkül, közülük a legyorsabb páros Forgács Nóra (Debreceni LHSE) és Cosmo voltak és másodpercekkel nyerték a kört (0 hp, 60,47 mp).

Őzse László Nimród és Lacos

A lovasok délután a füves arénában mérték össze tudásukat a hátra lévő öt versenyszámban. Először a gyermek kategória lovasai léptettek az arénába a helyezések eldöntésére. A 110 cm-es akadályokkal nehezített pályán időre versenyzett a hat indulóból álló mezőny. A kört végül Őzse László Nimród, (Debreceni LHSE) Lacos-szal nyerte meg  (0 hp, 62,60 mp).

Miklós Nóra Mályva Virággal az eredményhirdetésen

Az ifjúsági kategóriában hárman neveztek a 110 cm magasságú akadályokkal épített, kétfázisos megszakítás nélküli versenyszámban. A kört Tóth Sára Eszter (Hódmezővásárhelyi SLE) Tinka's Girl nevű lovával hozta az első helyen hibátlanul és a második fázisban a leggyorsabban (0 hp, 41,24 mp).

Forgács Nóra Cosmoval veszi át a díjat

A nap legnépesebb mezőnye címet érdemelte ki a 115 cm-es magasságú akadályokkal nehezített versenyszám, a Kis kör, amit időre rendeztek. A negyvenegy startoló lovas közül 16 lovas hibátlan pályát lovagolt. A leggyorsabb időt Vass Fanni (Hevesi SE, Lovas Baráti Kör) Galga nevű lovával teljesítette, így ők nyerték meg a versenyszámot (0 hp, 61,60 mp)

Csuka Balázs és Timpex Fényév

A nap legnehezebbnek ígérkező körében hat nevezőt jegyeztek a versenyirodában. A 140 cm-es Nagy körben csak időre mentek a lovasok. Az előző napi győztes páros ma sem hibázott és a leggyorsabban teljesítették a pályát. Burucs Borbála  (Viktor-i Sportegyesület) és Miami De Garder remek formát mutattak megint. Egyenletes, hibátlan, dinamikus pályával nyerték a szombati Nagy kört (71,24 mp, 0 hp).

Burucs Borbála (Miami de Garder) Fárbás Gábor támogató és Juhász Tibor versenybíró

A nap utolsó versenyszámára valamivel délután öt óra után került sor. A 130 cm-es Közép körben szintén csak időre versenyzett a hat induló. A versenyszámot a leggyorsabb hibátlan eredménnyel Csuka Balázs (Timpex Nyíregyháza LK) Timpex Fényévvel nyerte meg (64,30 mp, 0 hp). A versenysorozat befejező napja, vasárnap reggel 8 órakor kezdődik a Hilring József Lovasparkban, a belépés ingyenes.

A Nagy kör 3. helyezett párosa, Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE, King Cornet PGO) a tiszteletkörben

Nem logozott képek: Katusné Gudmon Kata