Cel-ben vannak a legjobb öregfiúk
Sport

Cel-ben vannak a legjobb öregfiúk

Drámai csatában, büntetőpárbajban szerezte meg a győzelmet a Cel FC csapata az Öregfiúk Kupán, amelyet idén már tizenhatodik alkalommal rendezett meg Szalai Péter. Dózsa Zsolték a tavalyi elsőt győzték le a döntőben.

 
Nem volt könnyű dolga a főszervező Szalai Péternek, ugyanis az eredetileg nevezett kilenc csapat helyett csak nyolc érkezett meg. A majsaiak előző este mondták le részvételt, így borult a soroslás is. Ez nem kis nehézséget okozott, de a csapatok megoldottak mindent. A tavaléyi bajnok Bócsa idén is az elsőségre tört és ennek megfelelően menetelt is.
 
Simán hozta a csoportmeccseket és az elődöntőt is. A másik ágon a Cel FC remekelt, pedig egy döntetlennel nyitott a jüól küzdő Taxi ellen. Aztán már nem volt megállás, ugyanis a fináléig húsz gólt szereztek Dózsa Zsolték. Az elődöntőben a kiváló játékot mutató Börzsönyt múlták felől és következhetett az évtizedes párharc, a Cel - Bócsa a döntőben.
 
A celesek az utolsó pillanatokban egyenlítettelk, így következhettek a büntetők. Ezek hőse a Cel kapusa, Kovács Kuzma László volt, aki két rúgást is hárított. A győzelmet érő gólt Dózsa Zsolt szerezte. A kupa harmadik helyét a Leverpool szerezte meg, miután 5-2-re verte a Börzsönyt.
Jáger Levente