Championatus és családi programok a lovasparkban
Sport

Championatus és családi programok a lovasparkban

Versenyzői létszám tekintetében az idei év legnagyobb lovassport eseménye következik péntektől vasárnapig a Hirling József Lovasparkban. A nevezők egyéni és csapatversenyben, különböző kategóriákban és magasságokon mérik össze a tudásukat a championatus első fordulójában, amely egyben országos minősítő verseny is. A körök naponta reggel 7 órától kezdődnek, az esemény más szabadidős programokat is kínál.

2021. július 23-a és 25-e között kerül megrendezésre a Díjugrató Championatus I. fordulója a Hirling József Lovasparkban. A három nap során 32 versenyszámot láthat a közönség a lovaspark füves arénájában. A többfordulós díjugrató championatus első fordulója mindig kiemelt szerepet tölt be a sorozatban, hiszen a végső döntőkre való minősüléshez az első forduló vízválasztó, ezért sok sportoló szerencsét próbál. A halasi versenyre közel 200 lovas nevezett. Pénteken 230 start várható a regisztráció szerdai állása szerint.

A díjugrató versenyek mellett egyéb kiegészítő programok is lesznek. A Tudatos Közlekedők Egyesülete (TUKE) és az Autós Nagykoalíció (ANK) szervezésében megvalósuló közlekedési élményprogramon a gyermekek, fiatal felnőttek, felnőttek, szülők, családok és pedagógusok játékos formában ismerkedhetnek meg a fenntartható, biztonságos, felelősségteljes, tudatos, kulturált közlekedés alapjaival és legfontosabb szabályaival.

Közlekedési élménypark várja a közönséget

A közlekedési élménypark programjai a bringás élménypark, részegszemüveges ügyességi feladatok, közlekedési jelzőtábla felismerés, a biztonságos bringázás kötelező és ajánlott felszereléseinek tájékoztatója és lábbal hajtós gokartok jó hétvégi program kicsinek, nagynak. A pálya mellett büfészolgáltatás is várja a látogatókat. A rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület munkatársai kérik a biztonsági távolság és a járványügyi szabályok betartását a közönségtől.

Július 25-én vasárnap szabadidős lovas regruta és huszárverseny kerül megrendezésre a Hirling József Lovasparkban. Délután 13 órától rednezik a gyermek és póni versenyszámokat, továbbá a championatus I. forduló döntőit, ahol kiskunhalasi sportolókért is szurkolhatnak majd a helyiek.  A rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület minden kedves látogatót sok szeretettel vár a rendezvényre, a belépés ingyenes. (X)