(►) Csak helyzetekig jutott az RFC (galéria)
Sport

(►) Csak helyzetekig jutott az RFC (galéria)

Utolsó hazai mérkőzését játszotta az idényben a Szilády RFC női futsalcsapata. Az NB II-es bajnokság Nyugati-csoportjában a DPSE-Sárkeresztes ellen lépett pályára a Dékáni-sportcsarnokban. Az eredmény sima meccsről árulkodik, de az RFC egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Kijött a nagyobb rutin, tudás, a halasiak helyzetekig jutottak.

A Szilády RFC női futsalcsapata az ellen a DPSE-Sárkeresztúr ellen játszotta utolsó hazai bajnoki mérkőzését, amely az NB II egyik favoritja. Ami még érdekes volt, a halasi találkozó előtt utoljára két és fél meccsel korában tudták csak bevenni a kapuját a vendégcsapatnak - tudtuk meg Kocsis Istvántól, a vasárnap délután összecsapás szpíkerétől. Az RFC szépen akart búcsúzni a közönségétől. A találkozó első gólja az 5. percben esett, a mezőny kimagaslóan legjobb játékosa, a ferencvárosi múlttal is rendelkező Vicai Katalin Zsófia szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A félidő végén egy perc alatt kétszer is kapitulált a hazai védelem, így magabiztos újvárosi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. 

A szünet után egy lelkes, lendületes Sziládyt láthattunk a pályán. A lányok odatették magukat, több alkalommal bravúrral védett a vendégek kapusa, Szabó Zsófia. Ugyanez elmondható a halasiak hálóőréről is, Buknicz Katáról, aki góloktól mentette meg a csapatát. Kétszer ő is tehetetlen volt. A klub szellemiségét szem előtt tartva Dávid Géza edző egy újabb fiatalnak, Ilie Andrada Ionának is lehetőséget adott. A becsületgólt megérdemelte volna az RFC, ám ezúttal nem jött össze. Szilády RFC - DPSE-Sárkeresztes 0-5. A lefújás után Dávid Géza értékelt.