Csömörön léptek parkettre versenytáncosaink
Sport

Csömörön léptek parkettre versenytáncosaink

Csömörön rendezték a 77. Dancenet kupát május 29-én, ahol rekordszámú induló vett részt – közölte szerkesztőségünkkel Juhász Ágnes, a Studio 200 TSE művészeti vezetője. A halasi versenytánc klub több párossal is parkettre lépett a csömöri megméretésen, akik jó helyezésekkel gyarapították az egyesület eredménylistáját. A Studio tagjai közben gőzerővel készülnek a június 12-i táncgálára.

Sok éve nem látott mezőnyök gyűltek össze a különböző kategóriákban Csömörön, hogy összemérjék tudásukat, ami komoly feladat elé állította párosainkat – monda Juhász Ágnes. Nagy Bence - Boros Csenge Luca E junior I latin 2. hely, E junior II latinban éppen lemaradtak a döntőről és a 7. helyen végeztek. Mihók Milán és Csordás Róza rövid felkészülés után, életük első közös versenyén E junior I standardben az elődöntőből nem léptek tovább, viszont latin táncokban - óriási örömükre - a középdöntőbe kerültek.

Mihók Milán és Csordás Róza között Juhász Ágnes felkészítő áll

Oláh Regő és Pitonya Fruzsina C ifi latinban elődöntős helyezést, a felnőttek között selejtezőben, és elődöntőben táncoltak. A páros ezzel annyi minősítő pontot szerezett, hogy osztályt váltottak és innentől az Open B osztályra készülhetnek. Ábrám Dominik / Zugló dance/ és Dányi Vivien a C junior II latin táncokban az elődöntőig jutottak, míg a C ifjúsági korosztályban a középdöntő jelentette a végállomást számukra.

Oláh Regő és Pitonya Fruzsina

Máté Milán és Kovács Karina (címképen a negyedik helyen) táncolták a legtöbbet ezen a napon. A négy legnépesebb mezőnyben léptek parkettre. A D ifjúsági standardben elődöntőben táncoltak, latinban az 5. helyen végeztek, a D felnőtt standard táncokban a 4. helyen, míg latinban a 6. helyen fejezték be a versenyzést. Két osztályban selejtezőkkel indult a megmérettetés, így Milán és Karina összesen 44 - szer táncolták le programjukat.

A versenyek mellet nagyon sokat készülünk a táncgálára is. Párosaink sok-sok szép kűrrel tervezik meglepni a nézőket. Június 12-ére várjuk a táncszerető közönséget a KSZC Dékáni Sportcsarnokba, még lehet jegyeket kapni korlátozott számban, a tánchagyományok házában – zárta tájékoztatóját a művészeti vezető.

Képek: Studio 2000 TSE