Csuti Zoli Lengyelországban is remekül versenyzett
Sport

Csuti Zoli Lengyelországban is remekül versenyzett

 Csuti Zoltán számára véget ért a szezon harmadik fordulója is, ami az eddigi legnehezebb állomása volt az idei évnek. Ezúttal Lengyelországban, a Tor Poznan versenypályán kellett megmérkőzni a kiskunhalasi pilótának győzelemért, ami koránt sem volt egyszerű. Zoli végül elégedetten utazhatott haza, a három futamból kettőt megnyert, egyiken pedig a második helyet szerezte meg.

Lengyelországban folytatódott a Swift Cup Europe versenysorozat, a Tor Poznan pályán természetesen Csuti Zoltán is rajthoz állt. A kiskunhalasi pilóta hírportálunknak elmondta, tudták, hogy nem ő lesz a legesélyesebb, hiszen semmi valós tapasztalata nem volt a pályával kapcsolatban, viszont a versenyhétvégét megelőző napokban végzett szimulátoros edzések nagy segítséget nyújtottak számára. A szabadedzések alatt pedig igyekezett kiismerni és megismerni a helyszín minden szegletét. Ez Zoli elmondása szerint jól sikerült. Következhetett az időmérő, amely hétvége egyik legkritikusabb pontja volt. Az új gumik tapadása minden egyes megtett kör után romlott, így a legelső próbálkozásából kellett kihozni a maximumot. A köridő 1:54:394 volt, ami az eddigi leggyorsabb kör, amit valaha is futottak hivatalos versenyhétvégén ebben a kategóriában.

Következett a szombat és vele együtt az első két futam.  - A pole pozíció ellenére számítottunk rá, hogy küzdelmes futamok várnak ránk. A rajttól kezdve szinte az összes kanyarban védekező íveken kellet mennem, a hazai pályán autózó két lengyel pilóta folyamatos nyomás alatt tartott egészen a leintésig. Szerencsére sikerült kivédeni az összes támadást és behúzni az első futamot- tudtuk meg Csuti Zoltántól. Még aznap délután jött a második futam, ahol a fordított rajtrács miatt az utolsó helyről indult. Az első körben pont előtte történt egy baleset, amit ugyan ki tudott kerülni, de közel öt másodperces hátrányba került az élmezőnyhöz képest. Elmondása szerint körről körre, tizedről tizedre csökkentette a hátrányát, 4 körrel a vége előtt pedig már az első hármas mögött volt. Az utolsó kört a második helyen kezdte meg, szorosan az élen autózó mögött. - Öt kanyar volt már csak hátra, amikor az élre tudtam kerülni majd pedig kivédekezve az utolsó szektort megnyertük a második versenyt is. Nagyon nehéz, embert próbáló futam volt. Nehezítő tényező volt a magas hőmérséklet is, hiszen a pilótafülkében közel 60 fok uralkodott- idézte fel a nem mindennapi viszonyokat a halasi pilóta.

Az eseménydús szombat után jött a harmadik futam vasárnap reggel. Ismét az utolsó helyről rajtolt Zoli, cél ennek ellenére a győzelem volt. Bár próbálta mindent megtenni, de a második helynél tovább nem tudott jönni. - Biztos pontok, sérülésmentes autó, ez volt a legfontosabb számomra. Ki kell emelnem a csapat munkáját, ami az előző hétvégekhez hasonlóan, most is profi volt. Nélkülük ez nem ment volna! Ezen a hétvégén is a helyszínen élvezhettem a barátaim támogatását, akiket a több mint 1000 kilométeres távolság sem tántorított el. Nagy köszönettel tartozok a támogatóimnak is, akik bíznak bennem és ismét lehetőséget adtak, hogy bizonyítsak. Összességében egy nagyon erős hétvégét zárhattunk, előnyünk tovább növekedett az Európa-bajnoki összetettben. A szezon felénél járva már több mint 30 pont előnyünk van, aminek köszönhetően elkezdhetünk taktikázni az év hátralévő versenyeire. Bízok benne, hogy az eddigiekhez hasonló teljesítményt tudunk majd nyújtani. Mindent megfogunk tenni!  A szezon jövő héten folytatódik Csehországban, ismét egy számomra ismeretlen pályán, ezért fontos lesz a szimulátoros gyakorlások, hogy a lehető legfelkészültebben tudjak neki vágni a versenyhétvégének- tudtuk meg Csuti Zoltántól.