Csuti Zoli: Volt ott minden, tömegbaleset, küzdelem, győzelem!
Sport

Csuti Zoli: Volt ott minden, tömegbaleset, küzdelem, győzelem!

- Biztosan állíthatom, hogy az idei szezon legizgalmasabb és legfordulatosabb versenyein vagyunk túl- nyilatkozta hírportálunknak Csuti Zoltán, a Swift Europe Cup Slovakiaringen megrendezett fordulója után. A kiskunhalasi születésű autóversenyző érdeklődésünkre elmondta, ismét voltak műszaki problémái az autónak, volt egy tömegbaleset is, mindezek ellenére eredményesnek mondható napokon vannak túl. Zoli hat pontos előnnyel várhatja a zárófordulót.

A Slovakiaringen folytatódott a Swift Europe Cup sorozata. Csuti Zoltán számára nem volt egyszerű teljesíteni a kihívásokat. A kiskunhalasi pilóta viszont ismét odatette magát, egy kiváló csapattal a háta mögött ismét figyelemreméltó eredményt ért el. - Biztosan állíthatom, hogy az idei szezon legizgalmasabb és legfordulatosabb napjain vagyunk túl. A műszaki hibákkal tarkított csehországi forduló után itt sem kezdődött zökkenőmentesen a versenyhétvége. A szabadedzéseken problémánk volt a kuplunggal és a fékekkel is. A csapat kitűnő munkájának köszönhetően az időmérőre már egy tökéletes autó volt a kezem között, aminek köszönhetően a második helyet tudtam megszerezni a kvalifikáción. Az első futamon nagyon jó volt a tempónk. A rajt után nem sokkal át is tudtam venni a vezetést, majd pedig körökön át tartó küzdelem következett, de sikerült kivédekezni a támadásokat és Poznan után ismét futamgyőzelmet ünnepelhettünk - nyilatkozta híportálunknak Csuti Zoltán.

Zoli azt mondta: nagyon kellett neki már ez a siker, ami meg is adta a lendületet a hétvége további futamaira. Vasárnap délelőtti 2. futamon a 8. helyről indulhatott a kiskunhalasi pilóta a fordított rajtrácsnak köszönhetően. - Az első körös helyezkedésekből nagyon jól tudtam kijönni és már a harmadik helyen voltam, a cél pedig a győzelem volt. Bár a célvonalat elsőként szeltem át, egy utólagos időbüntetésnek köszönhetően visszacsúsztam a második helyre. Hibáztam, sajnos ez benne van. Ennek ellenére elégedett voltam ezzel az eredménnyel is, hiszen növelni tudtam az előnyömet a bajnokságban és ekkor még hátra volt a hétvége utolsó futama. A harmadik verseny rajtjánél érezhetően nagy volt a feszültség, hiszen a bajnokság teljesen nyitott, hárman vagyunk esélyesek a bajnoki címre. A rajtot követően a második kanyarhoz érve súlyos tömegbaleset történt, a versenyt azonnal megállították és végül nem is indították újra. Az ütközést sikerült elkerülni, az autó sértetlen maradt. A sérülteknek mihamarabbi felépülést kívánok- tette hozzá Zoli.

Két hét múlva Brnoban zárul a szezon. Csuti Zoltán jelenleg 6 ponttal vezeti az Európa-bajnokságot,  még nem dőlt el semmi. - Fizikailag és mentálisan, az autónak pedig technikailag kell topon lenni. Az év legfontosabb hétvégéje vár a csapatra és rám. Mindent bele fogunk adni! Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ismét erőn felül teljesítettek és a legnehezebb szituációkban is kitűnő munkát végeztek. Hálás vagyok a családtagjaimnak, a támogatóimnak, akik bíznak bennem és mindig mellettem állnak. Nagy köszönettel tartozok a barátaimnak is, akik ismét a helyszínen követték végig a versenyeket és szurkoltak nekem- nyilatkozta a kiskunhalasi pilóta.