Csuti Zoli megnyerte az Európa-bajnokságot
Sport

Csuti Zoli megnyerte az Európa-bajnokságot

- Végigpörgettem magamban az elmúlt 20 év álmodozásait, küzdelmeit, ami most valóssággá vált. Európa-bajnok lettem- nyilatkozta hírportálunknak Csuti Zoltán, aki a hétvégén a szó igazi, és átvitt értelmében is célba ért Brno-ban. A kiskunhalasi autóversenyző hálás mindenkinek, aki segítette, támogatta őt.

Brno-ban zárult a Swift Europe Cup idei sorozata. Csuti Zoltán számára komoly volt a tét, ugyanis az élről várta az utolsó futamot. A kiskunhalasi autóversenyzőben, elmondása szerint, komoly feszültség volt, de a cél ott lebegett a szeme előtt: Európa-bajnok lehet. Ehhez viszont tökéletes versenyzés kellett.  

- A szabadedzések alatt már éreztem, hogy erősek lehetünk, de az időmérő volt az a pillanat, amikor biztossá vált, itt is képesek vagyunk harcolni a győzelemért. Szombaton, az első futamon a képlet egyszerű volt. Ha nyerek, vagy legnagyobb riválisom Maciej Szubczynski előtt érek célba, bajnok vagyok. Felesleges kockázatot nem akartam vállalni. A rajtot követően visszacsúsztam a második helyre és bár körökön át tartó küzdelem folyt a győzelemért, végül a második helyen szeltem át a célvonalat, ami egyben a bajnoki címet is jelentette. Megannyi érzelem, megannyi feszültség szabadult fel bennem. Soha nem volt még ilyen hosszú levezető köröm. Végigpörgettem magamban az elmúlt 20 év álmodozásait, küzdelmeit, ami most valóssággá vált. Európa-bajnok lettem- nyilatkozta hírportálunknak Csuti Zoltán.

A vasárnapi futam már tét nélkül zajlott.  Zoli szerint furcsa érzés volt úgy ott állni a rajtrácson, hogy a pulzusa nem szökött az egekbe, hogy tudta ennek a futamnak már nincs kihatása a bajnoki küzdelembe. Ennek ellenére szerette volna méltó módon lezárni a szezont, egy futamgyőzelemmel. A rendkívül izgalmas futamot végül egy büntetésnek köszönhetően sikerült megnyernie. Győzelem a szezonnyitó futamon, győzelem a szezonzáró futamon. - Tökéletes keret egy tökéletes szezonnak. Ez az álom, ez a siker nem valósulhatott volna meg a családom nélkül. Ők azok, akik kiskorom óta végig követték ezt az utat, mellettem álltak és támogattak a legnehezebb időszakokban is. Anya, apa, Ani, Móni, Edina, és Ádám köszönöm nektek- tette hozzá az Európa-bajnok versenyző.

Csuti Zoltán azt mondja, sokat köszönhet a csapatának, a segítőinek, a támogatóinak. - Nem lehetek eléggé hálás a csapat tagjainak, Tóth Barnabás, Seres Tomi, Tóth Dániel, Nagy Márk, akik egész évben erőn felül teljesítettek. A legnehezebb pillanatokban is, ami ebben a szezonban többször is előfordult, motiváltak maradtak és tökéletes munkát végeztek. Nélkülük az autó nem lett volna képes a bajnoki címre. Köszönöm srácok! Több mint 20 éves barátság. Egy tény, amit nem kell megmagyarázni. Fárbás Gergely, Nagy-Tóth András, Pap Dániel, Kiss Krisztián Máté, Csupity Péter. Köszönöm nektek a sok-sok támogatást, szurkolást, amit a szezon összes fordulóján, az összes versenyen kaptam tőletek! Hatalmasak voltatok! Nagy köszönettel tartozok a támogatóimnak, akiktől bizalmat kaptam és lehetőséget adtak, hogy a mezőny tagjaként harcolhassak az Európa-bajnoki címért- mondta Csuti Zoltán.