Diákfutó sikerek Gödöllőn
Sport

Diákfutó sikerek Gödöllőn

Március 10-én 25. alkalommal rendezték meg Gödöllőn a mezeifutó országos diákolimpia döntőt. Az esemény Magyarország legnépesebb diák futóversenye. Minden korcsoportban több mint 200-an álltak rajthoz - különböző sportágak képviselői -, tehát mindenki, aki ép és egészséges. Két halasi diák Soczó Gergő és Gergely Tas is kiváló eredményt ért el – közölte Szloboda Mihály HALAS AC edzője. (címképen: Soczó Gergő)

Népes mezőnyben értek el szép és kimagasló eredményeket a HALAS AC versenyzői, akik az iskolájuk színeiben versenyeztek. A II. korcsoportosok 238 fős indulója közül Soczó Gergő (címképen) a Szilády Gimnázium tanulója a nyolcadik helyezést érte el (estnevelője és mentora Igás Andor).

Gergely Tas, a Szent József Katolikus Általános Iskola tanulója

A másik versenyzőnk, Gergely Tas a Szent József Katolikus Általános Iskola (testnevelője Kiss Péter)  III. korcsoportos versenyzője 222 induló közül a 103. helyen ért célba. Mindkettő sportoló eredményére büszke vagyok. Amellett, hogy kiválóan futnak, hétről hétre ontják a gólokat a Szilády RFC korosztályos csapataiban. A felkészülésben és a minőségi atlétikai eredmények elérésében az ottani edzések is sokat nyomnak a latban – tájékoztatott Szloboda Mihály, a HALAS AC vezetője.

Fotók: Halas AC