Díjugratás: érmes halasi helyezések a minősítő első napján (galéria)
Sport

Díjugratás: érmes halasi helyezések a minősítő első napján (galéria)

Háromnapos országos minősítő és felkészítő díjugrató verseny folyik a hétvégén a Hirling József Lovasparkban. A pénteki első napon 13 versenyszámot rendeztek, amelyből 3 kör felkészítő szám volt. Százhatvan startot láthatott a közönség az első napon. A halasi lovasok győzelmet és dobogós helyezéseket is szereztek a nyitó napon.

Pénteken vette kezdetét a Kiskunhalasi Országos Minősítő és Felkészítő Díjugrató Verseny, amely vasárnap késő délutánig tart. A Suti István (négy évszakos, filces) pályán harmincnyolc versenyszámot rendeznek meg a három nap során, közöttük úgynevezett felkészítő körökkel.  Nevezések alapján, a hétvégén több mint 500 start várható az eseményen.

Búza Krisztián és Erlina az akadály felett (fotó Katusné Gudmon Kata)

A pénteki nap legmagasabb akadályokkal nehezített körét, a 125 cm-es nyitott, csak időre rendezett versenyszámot Búza Krisztián (Cseszterlint LKE) nyerte Erlina nevű lovával.

Fárbás Gábor (középen) adta át a 110 cm-es ifi szám győztesének, Bacsa Rajmundnak (FigurásTango) a djat

A Kiskunhalasi érmes helyezések:

A felkészítő körök nyitott kategóriáiban két halasi győzelem született. A 70-75 cm-es, ideális időre rendezett körben Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) Kassilana KS-sel nyert. A 80-85 cm-es, ideális időre rendezett kör nyitott részén Füzér Gábor Chikago Dream (címképen, fotó Katusné Gudmon Kata) nyergében diadalmaskodott.

Nagy Sándor Kassilanával ugrat (fotó: Katusné Gudmon Kata)

A nyitott 105 cm-es, időre rendezett számban, az anyai örömök miatt kis versenyzési szünetet tartó és most visszatérő Szikora Beáta (Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE) Nadlin"F" nevű lovával bronzérmes helyezést ért el. Szintén bronzérmes helyen végzett Füzér Flóra (Kiskunhalasi LTSE) Zidane-val, az 5 éves lovak 110 cm-es magasságú, kétfázisos körében.

Tapasztó Hanna (Cseszterline LKE) Georgie’s For Int-tel lett első helyezett, a 110 cm-es kezdő lovas kategóriában

Kettős Kiskunhalasi LTSE-és siker született a 115 cm-es nyitott, időre rendezett körben. Füzér Gábor Tob-Ker Calouna nyergében első lett, Füzér Flóra Panamera nyergében a második helyen zárt a számban. A hat éves lovak 120 cm-es körében Füzér Gábor Cassandra E-vel ezüstérmet érdemelt ki. A versenyek szombaton reggel 8 órától folytatódnak. A lovasparkba ingyenes a belépés.

A teljes eredménylisták ide kattintva találhatók!