Díjugratás: Grass Masters I. forduló a pünkösdi hétvégén
Sport

Díjugratás: Grass Masters I. forduló a pünkösdi hétvégén

Háromnapos, pünkösdi ünnepi lovasprogram következeik pénteken, szombaton és vasárnap a Hirling József Lovasparkban. Kiskunhalas ad helyet egy újszerű díjugrató versenysorozatnak, az úgynevezett Grass Master fordulóknak. A három fordulóból álló sorozatban a füves pályák mestereit keresik a díjugratók. A most hétvégi I. forduló versenyei naponta 8 órától késő délutánig tartanak. A lovasparkba ingyenes a belépés.

Díjugratásban a füves pályák mesterei három fordulóban versengenek Kiskunhalason, május 26-án, 27-én és 28-án a Hirling József Lovasparkban. A sorozat I. fordulója lesz a pünkösdi hétvégén. A pénteki 70-75 cm felkészítő, a 100 cm kezdő lovas, a 100 cm nyitott, a szombati 80-85 cm felkészítő, a 100 cm kezdő lovas, a 105 cm nyitott, a vasárnapi 90 cm felkészítő, a 105 cm és a 110 cm nyitott versenyszámok a textiles pályán, a többi versenyszám a füves pályán kerül megrendezésre. Az alábbi videóban Rózsahegyi Róbert versenyigazgató tájékoztatta szerkesztőségünket a versennyel kapcsolatban.

A három nap során 25 versenyszám kerül megrendezésre, ebből 16 kör a füves arénában, 9 versenyszám pedig a textiles pályán lesz. A lovaspark a szokásos széleskörű vendéglátási lehetőségekkel várja  vendégeket. Az autóval érkezők a Fazeka Mihály utcán folyó útépítés miatt a Szabó Ervin utca felől közelíthetik meg a lovasparkot. A gyalogos forgalom részére a Fazekas utcai főbejáraton várják a versenyek látogatóit. A lovasparkba ingyenes a belépés.