(►) Díjugratás: hazai aranyérmekkel indult a szezon (galéria)
Sport

(►) Díjugratás: hazai aranyérmekkel indult a szezon (galéria)

Április első hétvégéjén beindult a szabadtéri lovas szezon a Hirling József Lovasparkban. Szombaton rajtengedély vizsgára került sor, ahol 28 lovas próbált szerencsét, köztük 5 halasi díjugratóval. Vasárnap nemzeti versenyt és felkészítő számokat rendeztek a lovaspark szervezői. Öt halasi aranyéremnek örülhettek a hazai szurkolók. (címképen Fazekas István Humpty Dumpty-val)

Április 6-án és 7-én rendezte első idei szabadtéri díjugrató eseményét a Hirling József Lovaspark szervező csapata. Szombaton rajtengedély vizsgán mutatta meg magát 28 lovas a zsűrinek. A versenyeken való indulási jogosultság volt a tét. Örvendetes, hogy a helyi 5 induló lovas mindegyike sikeresen vette az akadályt, így ők a másnapi a versenyeken már helyezésekért szállhattak nyeregbe.

Kovácsné Vetró Adrien Ravellel 2 aranyat is nyert (fotó Katusné Gudmon Kata)

Vasárnap tizenkét kört rendeztek a négyévszakos pályán, ebből 5 felkészítő és hét szám a nemzeti verseny kategóriába esett. Utóbbiakban 100 cm-es magasságon kezdtek a kezdő lovasok, majd fokozatosan emelkedtek a pályamagasságok, amit Karádi László nemzetközi 3-as minősítésű pályaépítő és csapata épített a lovasoknak. Összesen 168 startot láthattak a lovasparkba kilátogató nézők.

Fazekas István és Humpty Dumpty egy sikeres gátvétel közben

A hazai lovasbarátok két halasi klub díjugratóinak is szurkolhattak, akik megbecsülték a lelátókon ülő helyi nézők bizalmát. A Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE lovasai 3 aranyérmet is bezsebeltek a nap során. Kovácsné Vetró Adrienn duplázott Ravel nevű 16 éves fekete herélt lovával, mert a 100 cm-es és az öt centivel magasabb pályán is magabiztosan nyert a páros. Klubtársa, a Hirling Lovasparkban készülő, válogatott és magyar bajnok Fazekas István 110 cm-en Humpty Dumpty-val nyert, ugyanott Főnix AN-nel bronzérmes helyet értek el. A szintén dózsás Nagy Sándor 120 cm-en egy harmadik helyezést gyűjtött be Casio nevű lova segítségével.

Lelkes szurkolók a lelátón

A Kiskunhalasi LTSE lovasai is szépen helyt álltak, két arannyal hálálták meg a hazai nézők biztatását. Frányó Csenge Diorina nyergében nyerte a 120 cm-es kört. Ugyanabban a számban Füzér Gábor Zidane-nal második lett. Gábor a következő magasságon, 125 cm-en még jobban teljesített. A nap legnehezebb körében, a 125 cm-es kétfázisos számban King Cornet PGO-val, magabiztos pályával hozta el a páros az aranyérmet.

Pál Hanna és Mandula (fotó Katusné Gudmon Kata)

A nemzeti versenyszámok győztesei:

100 cm kezdő lovas, stílusverseny:
1.Simon Roland, Equi-King Istafan Lurkó (Equi-King LSE)

Simon Roland, Equi-King Istafan Lurkó (Equi-King LSE), fotó Katusné Gudmon Kata

100 cm nyitott, időre:
1. Kovácsné Vetró Adrienn, Ravel (Kiskunhalasi LTSE)

105 cm, nyitott, időre:
1. Kovácsné Vetró Adrienn, Ravel (Kiskunhalasi LTSE)

Kovácsné Vetró Adrien és Ravel, fotó Katusné Gudmon Kata

110 cm nyitott, kétfázisos:
1. Fazekas István, Humpty Dumpty (Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE)

115 cm nyitott, időre:
1. Pál Hanna Iringó, Mandula, (Viktor-i SE)

Frányó Csenge és Diorina, fotó Katusné Gudmon Kata

120 cm nyitott, kétfázisos:
1. Frányó Csenge, Diorina (Kiskunhalasi LTSE)

125 cm nyitott, kétfázisos:
1. Füzér Gábor, King Cornet PGO (Kiskunhalasi LTSE)

Füzér Gábor és King Cornet PGO, fotó Katusné Gudmon Kata

A Hirling Lovaspark következő nagy versenyét és kiegészítő show-számait május 1-jén, a Lovas majálison láthatják a lovasbarátok. Most hétvégén, április 13-án pedig mindenkit szeretettel várnak a III. Félúton Fesztiválra a lovaspark szervezői.

Zsűritoronyban a versenybírók munka közben

Kép-szöveg Kovács Iván