Díjugrató érmek Kaposvárról, Budapestről
Sport

Díjugrató érmek Kaposvárról, Budapestről

Két versenyhelyszínen is érdekeltek voltak kiskunhalai lovasok a díjugrató sportban november utolsó hétvégéjén. Budapesten a Nemzeti Lovardában, Kaposváron a Pannon Lovasakadémián rendezett fedettpályás díjugrató országos versenyeken szálltak nyeregbe lovasaink. Mindkét helyszínről értékes érmes helyezéseket hoztak haza. (címképen Fazekas István Casus Beliivel egy korábbi felvételen)

Kaposváron a Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE és az Equirria Lovasklub sportolói vettek részt a hétvégi országos és regionális fedettpályás díjugrató versenyen. A kaposvári eredményekről Ménesi Dóra, a Hirling József Lovaspark szakmai referense számolt be szerkesztőségünknek.

Fazekas István díjátvétel közben Kaposváron

A háromnapos kaposvári versenyen Fazekas István (Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE) jó sorozatot futott lovaival – mondta a szakmai referens. Pénteken a 110 cm-es magasságú nyitott számban 2. lett Cunamival és a 3. helyen végzett El Clasico nevű lovával. A 120 cm-s magasságú nyitott körben 4. helyezést ért el Maximus nevű lovával, a 130 cm-es magasságú nyitott számban Casus Belli nyergében zárt a 3. helyen.

Fazekas István hétvégi díjkollekciója

Szombat a 110 cm-es magasságú nyitott számban folytatta jó sorozatát Fazekas István, ahol ezüstös helyen zártak Cunamival és bronzéremmel fejezték be El Clasico-val a kört. A következő 120 cm nyitott számban a 3. helyen végzett Maximus nyergében István. Vasárnais folytatta a válogatott halasi lovas az éremgyűjtést. A 110 cm-es magasságú nyitott körben a 3. helyen végeztek El Clasico-val. Fodor Gábor, a másik halasi egyesület, az Equirria Lovasklub sportolója pénteken a 130 cm-es kadályokkal nehezített nyitott számban 6. lett Luca nyergében, vasárnap a120 cm-es magasságú pályán, a nyitott számban pedig 5. helyen zártak.

Füzér Gábor King Cornet PGO-val ugrás közben a Nemzeti Lovardában (fotó: Tokodi Tícia)

Budapesten a Nemzeti Lovardában is két halasi klub sportolói versenyeztek, A Kiskunhalasi LTSE lovasa, Füzér Gábor pénteken a  130 cm-es nyitott versenyszámban lett 4. King Cornet PGO nyergében, klubtársa és tanítványa, Endrédi Tekla Chupanadli"F" nevű lovával lett negyedik a 110 cm-es amatőr körben. Szombat a 110 cm nyitott számban Füzér Gábor, Lorenzo-val ért el egy negyedik helyezést. Szombaton Füzér Gábor a 135 cm-es magasságú nyitott versenyszámban 2. lett King Cornet PGO-val. A Nemzeti Lovardában szerepelt a Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE lovasa, dr. Tuska Pál, akit sokan, mint a lovasversenyek hivatalos állatorvosa ismernek. A halasi kötődésű díjugrató Rádiháza Nina Ricci-vel végzett a 110 cm-es magasságú, 6 éves lovak számára kiírt körben a harmadik helyen.

Kaposvári képek forrása: Ménesi Dóra