Dobogót érhet a 30 rúgott gól idegenben
Sport

Dobogót érhet a 30 rúgott gól idegenben

Kézilabdában nem szokatlan, ha egy csapat 30 gólt lő idegenben. Női futsalban viszont igen ritka ez. A Szilády RFC a Tiszai Sportcentrum otthonában vette be 30 alkalommal a hazai kaput, ezzel komoly lépést tett annak érdekében, hogy dobogón végezzen az NB II-es bajnokságban. 

Magabiztos győzelmet aratott idegenben a Szilády RFC NB II-es női futsalcsapata. A lányok Tiszanánán léptek pályára, az ellenfél a Tiszai Sportcentrum volt. A hazaiaknál kizárólag utánpótláskorú játékosok szerepeltek, akik lelkesek voltak ugyan, de nem volt kellő rutinjuk. Az RFC viszont minden beleadott, ugyanis a bajnokság végén fontos szerepe lehet a gólkülönbségnek is. Egymás után potyogtak a halasi gólok, a szünetben már 13-1-re vezetett a Szilády. A szünet után aztán beindult a gólgyár. Tiszai Sportcentrum - Szilády RFC 2-30, a gólokon Nagy Vivien 14, Nemes Ilona 4, Csehi Leila 4, Kuklis Dorina 4, Enying Luca 3, Dúl Izabella 1 osztozott.

- A lányok magabiztosan uralták a mérkőzést, majd miután sikerült ledolgozni az egri csapattal szembeni gólhátrányunkat, a csapattársak már arra is nagy hangsúlyt helyeztek, hogy segítsék Nagy Vivient megerősíteni helyét a góllövőlista élmezőnyében. A fontos három pont megszerzése után elmondható, hogy az utolsó forduló előtt a saját kezünkben van a sorsunk a dobogó megszerzését illetően. A sorsdöntő mérkőzésre május 20-án kerül sor Kiskunhalason, az ellenfél az Eger csapata lesz- értékelt Dávid Géza edző a közösségi oldalon.