Donát négypróba OB ezüstje
Sport

Donát négypróba OB ezüstje

Szombaton, Budapesten, az Ikarusz BSE Atlétikai Pályán rendezték meg a 2013. évi Serdülő Négypróba Atlétikai Bajnokságot, ahol a Ganz-air Atlétikai Clubból Jerémiás Donát is rajthoz állt. A Szilády Áron Református Gimnázium tanulója a 25 indulóból álló országos bajnokságon a második helyet szerezte meg a fővárosban rendezett eseményen.

Szloboda Mihály, Donát edzője a következőket nyilatkozta hírportálunknak: „Már korábban is mondtam, hogy tanítványomnak 13 évesen a sokoldalú atlétikai képzés a cél, hiszen a helyes sportági mozgáskoordinációt kell elsajátítania legfogékonyabb korában, az egyes versenyszámokban.

A mostani megméretésben rendkívül összetett technikai, erőnléti képességeit próbáltuk, igen eredményesen. Két igazán technikás ügyességi számmal, a távolugrással, majd a 80 méter gáttal kezdett, aztán 300 méteres síkfutás jött, ahol a gyorsasági állóképességét kellett bizonyítania.

A végén három számmal a lábában, egy kifejezetten tempós futást követelő, komoly kitartást és állóképességet kívánó 1500 méteres síkfutásban zárta le a versenyzését. Mind a négy számban a legjobb három atléta között szerepelt és így a végelszámolásban második lett a bajnokságban. A képesség felmérések pedig folytatódnak, az atlétikai magyar bajnoki aranyak, ezüstök után, egy egészen más műfajban próbáljuk ki Donátot, még pedig a duatlonban.

Két hét múlva egy korosztályos duatlon országos bajnokságon áll rajthoz, ahol a két futószám közé egy kerékpáros szakasz is bekerül. Kíváncsian várom, hogy ott mire lesz képes” – mondta Szloboda Mihály, a Ganz-Air Atlétikai Club edzője.

Kép-szöveg: Kovács Iván