Dózsa ötödik aranya
Sport

Dózsa ötödik aranya

A Tekó a tizenhatodik, míg Dózsa Zsolt edzőként az ötödik győzelmét ünnepelhette a Rákóczi Kupán. A hazaiak kispadjára visszatérő edző azt mondja döcögősen indult a szekér, de a Vári, a Bibó és a Kiskőrös ellen már remekül játszott a csapata, amelynek nagyon jó az utánpótlása.

 
A statisztikákban igen otthonosan mozgó Dávid Géza adatai szerint Dózsa Zsolt jelenleg a Tekó legeredményesebb edzője a Rákóczi Kupák történetében. A tavaly szeptemberben, a kispadra visszatérő tréner ötödik győzelmét ünnepelhette, míg a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola már tizenhatodik elsőségét gyűjtötte be. Pedig az első mérkőzésen, a Sepsiszentgyörgy ellen nyögvenyelős döntetlennel indult az idei sorozat.
dózsa2
– Mindig ilyen döcögősen kezdjük a kupát. Fokozatosan lendültünk játékba, a fontos rangadókra nagyon összeszedtük magunkat. A Vári ellen kifejezetten jól és magabiztosan játszottunk. Tudtam cserélni, ami nagyon fontos volt. A Bibó elleni találkozó tipikusan az a meccs  volt, amikor az nyerte a találkozót, amelyik az első gólt lőtte. Számomra hihetetlen volt az, amilyen magabiztosan legyőztük az Orosházát úgy, hogy négy gólt lőttünk. A döntőben is jól játszottunk, egygólos meccs volt és ezt a gólt mi szereztük – értékelt az edző, aki tavaly szeptemberben tért vissza egykori sikerei színhelyére.
 
dózsa3
Azt mondja: Tóth Ferenc és Téglás László igazgató hívó szavára azonnal igent mondott, 1+1 éves ténykedésben állapodtak meg. Dózsa Zsolt örül annak, hogy rögtön kupagyőzelemmel nyitottak. Örömteli számára az is, hogy számtalan olyan fiatal játékosa van, aki most kevesebb lehetőséget kapott, de bizton számíthat a jövő csapatának építésénél.
dózsa1
Kép-szöveg: Jáger Levente