Dupla győzelemmel kezdték az évet a KAC atlétái
Sport

Dupla győzelemmel kezdték az évet a KAC atlétái

Vasárnap délelőtt rendezték a Vl. Violin maraton utcai futóversenyt Kecskeméten. A hangulatos megméretésen rajthoz álltak a Kiskunhalasi Atlétikai club futói is. Kaszap Imre, az egyesület elnöke örömmel számolt arról, hogy a halasi küldöttség két aranyérmet, dobogós és más jó helyezéseket ért el a vármegyeszékhelyen rendezett futóversenyen.

Közel van, és különleges élményt nyújt a Vilon maraton utcai futóverseny kezdte beszámolóját a Kiskunhalasi Atlétikai Club elnöke Kaszap Imre. Az alapozó időszakban fontos, hogy a szürke hideg edzésnapokat, jó hangulatú tétnélküli felmérésekkel tegyük színesebbé. Örömfutásokat élt át a csapat és ráadásul kiváló eredmények születtek.

Patocskai Tamás a kép bal szélén

Eredmények:

Női 5 000 méter:
1. helyezés (abszolút): Varga Médea
5. Tallér Anita

Férfi 5 000 méter:
1. helyezés (abszolút): Kaszap Bence
9. helyezés (abszolút): Ale Patrik
13. helyezés (abszolút): Tapodi Attila
19. helyezés (abszolút): Bíró Csongor
20. helyezés (abszolút): Tapodi Dániel

Férfi 10 000 méter:
7. helyezés (abszolút): Lázar Viktor

Férfi 21 000 méter:
2. helyezés (abszolút): Patocskai Tamás

Varga Médea és Kaszap Bence a dobogó legfelső fokán

A verseny különlegessége, hogy az útvonal több pontján felcsendült a hegedűmuzsika, és a verseny végén a rövid koncert várt a futókra. A verseny zárt, aszfalt útvonalon történt.Érdekesség, hogy a kecskeméti versenyre a Kiskunhalasi Atlétikai Club sportolóit elkísérte a halasi atlétika nagy öregje, a veterán szupermaratoni futó Tabajdi József is (címképen középen).