(►) Dupla vagy minden: a Szilády a Rákóczi Kupát is megnyerte (galéria)
Sport

(►) Dupla vagy minden: a Szilády a Rákóczi Kupát is megnyerte (galéria)

Kell még egy sziládys gól. Ezt a rigmust több százszor elénekelték a Szilády Áron Református Gimnázium szurkolói a 49. Rákóczi Kupa három napja során. Zákány Sándor tanítványai ezt borzasztóan komolyan vették és ezekkel a gólokkal egészen a döntőig meneteltek úgy, hogy többször vert helyzetből álltak fel. Így volt ez a Kiskunfélegyháza elleni fináléban is, de ott is fordítottak Kőrösi Daniék, akik a Szilády után a Rákóczi Kupát is begyűjtötték. A házigazdák az elődöntőben elvéreztek a Kiskunfélegyháza ellen, de a bronzmeccsen kiütötték a címvédő Bibó-gimnáziumot. 

Méltó befejezése volt a 49. Rákóczi Kupának az harmadik nap délelőttje. Az már külön öröm a halasi foci kedvelőinek, hogy a legjobb négy között három helyi iskola mellett csupán a Kiskunfélegyháza szerepelhetett. Drámákból, fordulatokból, szép gólokból, könnyekből és örömből az utolsó meccsekre is maradt bőven A házigazda II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum vásáridőben kezdett a Kiskunfélegyháza ellen. A tét a döntőbe jutás volt. A hazaiak élvezték ugyan a drukkerek támogatását, de az ellenfél játéka (gól)erősebb volt a tekós szívnél. Tóth Péterék emelt fővel vesztettek és a bronzmeccsen a Bibó-gimnázium ellen megmutatták, hogyan kell játszani. A sérülésektől sújtott bibósok harcoltak, küzdöttek, ám a Tekó minden hibát kíméletlenül megbüntetett. Ennek az utóbbi évek legnagyobb arányú hazai győzelme lett az eredménye. Gyenizse László, a kupa örökös szervezője adta át a harmadiknak járó kupát Tóth Péter csapatkapitánynak.

A Szilády Áron Református Gimnázium ismét bebizonyította, hogy a legegységesebb csapat mindig is esélyes a kupagyőzelemre. Zákány Sándor tanítványa a nyitómeccsen kikaptak a bibótól, aztán egyszer még a csoportkörben is elvesztettek három pontot. Nem adták fel, Fenyvesi Bálint és Kőrösi Dániel vezetésével többször felálltak a padlóról. Az elődöntőben például a Bibó ellen kerültek gyorsan hátrányba, viszont nem hagyták annyiban. A taktikus, csupaszív játék, meg a szurkolók támogatása azt eredményezte, hogy a Szilády került a döntőbe. Ott is hátrányba kerültek a Kiskunfélegyháza ellenében, ám a hajrában a maguk javára fordították az eredményt. A Szilády-gimnázium a saját kupája után a Rákóczi Kupát is begyűjtötte. Ez volt egyébként a Szilády hatodik kupagyőzelme.

A gólkirályi címet a Tekó játékosa, Dömötör Andor gyűjtötte be. A legjobb kapusnak járó elismerést Bánfai András (Kiskunfélegyháza) vehette át. Különdíjat kapott a döntő legjobb játékosa, a Szilády kapusa, Acsai Botond, a 49. gólt szerző Sajdik Áron (Bibó), a legjobb edző Zákány Sándor (Szilády) is. A Gyöngyi Krisztián Emlékdíjat Patyi Donát kapta meg, míg az Andróczki Máté Emlékdíjat Gilányi Áron érdemelte ki. A kupa végén Téglás László igazgató értékelt. További képek hamarosan!

Videó: Vercz András