Egészség Nap Országos Sakkverseny Halason (galéria)
Sport

Egészség Nap Országos Sakkverseny Halason (galéria)

Dr. Nagy András kiváló sebész kezdeményezése nyomán valósult meg az Egészség Nap Országos Sakkverseny Kiskunhalason. A szervezés már két évvel korábban elkezdődött, de a pandémia állandóan közbeszólt. Viszont most már nem volt akadálya annak, hogy profik és amatőrök, orvosok, egészségügyi dolgozók és azok hozzátartozói asztalhoz üljenek a Csipke Hotel konferenciatermében. A mezőnyhöz csatlakozott Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere is. 

Szép példája annak az Egészség Nap Sakkverseny elnevezésű program, hogy ha valamit nagyon szeretnének és van mögötte összefogás, akkor meg is valósul. Dr. Nagy András kiváló sebész gondolt egyet még két évvel ezelőtt és szerette volna, ha az orvosok, egészségügyi dolgozók és azok hozzátartozói kellemesen, hasznosan töltsék el az időt. Az elme, a logika sportjára esett a választása, ám a sakkverseny a pandémia szabályai szerint csak most valósulhatott meg. Az eredetileg 23 fős mezőnyből szombatra 15 fő maradt, viszont nem maradt páratlanul egy asztal sem. 

- Megérkeztem a verseny megnyitójára és hallottam, hogy nem teljes a mezőny. Úgy gondoltam, akkor beszállok és megméretem magam. Érdekes egybeesés, de éppen a közelmúltban kaptunk új testvérvárosunktól, Lepoglavától egy kézzel készített sakk-készletet, amelyet fel is állítottam már az irodámban - mondta Fülöp Róbert polgármester. A szervezők nevében dr. Nagy András megköszönte azoknak, akik a verseny mellé álltak. A Magyar Orvosi Kamara mellett a Magyar Orvosok Sportegyesülete, a halasi kórház, a városháza, a  Halasi Csipke Közalapítvány és a házigazda hotel, valamint a Kiskunhalasi Sakk Klub is  támogatta a megvalósulást. A megjelenteket Fülöp Róbert polgármester, dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató és dr. Jerémiás Attila köszöntötte.

A lebonyolításban Seres László és Szécsényi Mihályné, Marika segédkezett. Nyolc tábla mellett ádáz küzdelem folyt mind a négy fordulóban. Profik és amatőrök, orvosok, egészségügyi dolgozók és hozzátartozóik jó partikat vívtak. A végeredmény másodlagos volt és a végén mindenki kapott ajándékot. A nem halasi versenyzők egy kis halasi csipkével gazdagodtak. A legjobb helyi versenyzőnek járó elismerést  a negyedik helyen záró Fülöp Róbert vehette át. A legjobb női versenyző az összesítésben azt ötödik helyet megszerző dr. Tompa Erzsébet volt. A halasiak közül dr. Tompa Szabolcs a hatodik, Csernák-Bankós Henrietta a hetedik, Szécsényi Levente a tizedik, dr. Nagy András a tizenkettedik, dr. Lengyel János a tizennegyedik helyen végzett. A versenyt, amelynek minden bizonnyal lesz folytatása a pozitív visszajelzések nyomán Herpai József Mátyás nyerte. Részletek jövő héten, a Halas Televízió híradójában.