Egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte csapatbajnokságot a HTC
Sport

Egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte csapatbajnokságot a HTC

Idén is az első osztályú csapatbajnokságban szerepel a Halasi Tenisz Club. Az előző szezonban a nyolc egyesületet felvonultató mezőnyben az ötödik helyen zártak a halasiak, 2024-ben ezen szeretnének javítani. Az első két fordulón túl vannak a fiúk, egy idegenbeli siker és egy hazai vereség a mérleg. 

2024-ben is első osztályú csapatbajnoki mérkőzéseket játszhat a Halasi Tenisz Club- kaptuk a tájékoztatást Taskovics Zsolt csapatvezetőtől. A cél az, hogy a HTC ott legyen a legjobb négy között. A sorsolás után kiderült, hogy a halasiak az A-csoportban az Unik SE-Vasas, a Pasarét TK, valamint a Budaörs SC ellen lép pályára. A bajnokságot idegenben kezdte a halasi egyesület, a fiataljaink a fővárosban, a Folyondár utcában meccseltek az Unik SE-Vasas Állványmester Kft.

Jól kezdtek a halasiak, hat egyéni mérkőzés után 5-1-re vezetett a csapat. A 3 páros mérkőzés befejeztével pedig a végeredmény 8-1-re alakult a Halasi TC javára. Mint megtudtuk, Szebeni Dániel az egyes pályán még a télen leigazolt a csapatunkhoz, így helyére egy új vendégjátékossal, Cseresznyés Máté tapasztalataival bővíthettük csapatunkat Nádasy Gergely korábbi vendég jelenléte mellett. A jól megszokott összeállításban a soltvadkerti Vizi Zsombor Zoárd ügyessége mellett a Taskovics fiúk, Gellért, Teodor és Viktor különböző stílusú játéka jeleníti még az idei csapat stabilitását.

Másnap, a  Pasarét TK csapata jött Kiskunhalasra. A meccsre kilátogatott Fülöp Róbert polgármester is.  Ismét hat egyéni mérkőzéssel kezdődött a találkozó, ezt követően 3-3 volt az eredmény,  így a párosokra maradt a döntés. Itt a Taskovics-ikrek hoztak még egy győzelmet, de összességében ez is kevés volt, mivel a pasaréti csapat két nyert páros meccs után elégedetten térhetett haza. Halasi Tenisz Club - Pasarét TK 4-5.

Június 8-án lehet javítani, amikor Budaörsre utazik a halasi csapat. Ha sikerül nyerni, akkor csoportmásodik helyezettként bejuthatnak a legjobb 4 közé, amit igazán célul tűztek ki maguk elé. A legjobb négy pedig június 22-én és június 23-án fog egymással találkozni, hogy eldöntsék ki érdemes az első osztályra. A HTC köszöni a támogatók segítségét. (Jenei Trade Kft., Plan-and-Bau Plusz Kft., Elek Trans Elek és Fia Kft., Stravia Kft., Panoráma Ablakgyártó Kft., Mappa Kft., Merkbau Zrt., Romvári Kft., Halasi Tűzifa, Bechy Bt., Top-Ár Kft., hálásak a klub tagjainak akik végig a csapat mellett álltak.  Köszönöm méga  Vizi család és Dr. Téglás Péter jószándékú hozzájárulását is.)