Egyéni csúcsok dőltek az ifjúsági úszóbajnokságon
Sport

Egyéni csúcsok dőltek az ifjúsági úszóbajnokságon

Három kiskunhalasi úszó állt rajtkőre a 96. alkalommal megrendezett országos ifjúsági bajnokságon. Mindhárom fiatal kitett magáért, ezt egyéni csúcsdöntések is jelzik az edzőik számára. 

Debrecen volt a házigazdája az XCVI. Országos Ifjúsági Bajnokságnak, amelyen 49 egyesület 257 versenyzője nevezett. A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesületet Antal Mirjam, Bereczi Áron és László Dávid képviselte a szerdától szombatig tartó négynapos erőpróbán. A tíz halasi rajt hat egyéni rekordot eredményezett.

 Dávid kétszer tudta megjavítani rekordjait. Délután „B” döntőben úszott 200 méteres mellúszásban, így összetettben a 14. helyet tudta megszerezni ebben a versenyszámban. Mirjam 200 méteres gyorsúszáűsban és 50 méteres pillangóúszásban, Áron pedig 100 méteres gyorsúszásban, valamint 50 és 100 méteres pillangóúszásban múlta felül önmagát. Mint megtudtuk, ez volt az utolsó korosztályos versengés, így az egész csapat számára elkezdődött a jól megérdemelt nyári szünet. 

 A felkészülést Kiskunhalas Város Önkormányzata, Merkbau Zrt., Zsana Önkormányzata, Rit-Poly Kft., Horváth Fólia Kft., BS PLASTIC Kft., GASTROFERM. HU., KB Autoteam Kft., Jenei Trade Kft., Build-Material Kft., Ganzair Kft., valamint a Ladó-Rec Kft. támogatta.