Egyházmegyei Olimpia a Tekóban
Sport

Egyházmegyei Olimpia a Tekóban

A Rákóczi Kupa mellett újabb rangos sporteseménynek volt a házigazdája a Tekó. Az Egyházmegyei Hittanos Olimpián több mint kétszáz kisdiák mérte össze tudását több sportágban. A jó hangulatú sporteseményen az egészséges életmód ápolása mellett új barátságok is szövődtek.

 
Egyházmegyei Hittanos Olimpia házigazdája volt szombaton a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium. Téglás László igazgatótól megtudtuk, hogy a hagyományos sporteseményt először rendezhette a halasi intézmény. Több mint kétszáz kisdiák lepte el az iskola sporttereit, folyosóit.
Az olimpia ünnepi szentmisével kezdődött, amelyen részt vett Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek. Az egyházmegye szinte valamennyi iskolája képviseltette magát. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok négy sportágban próbálhatták ki magukat, valamint ügyességüket.
Asztalitenisz, kispályás foci, sakk és kapitánylabda várt a diákokra, akik nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelmekbe. A jó hangulatú sportrendezvény végén Finta József érseki helynök adta át a díjakat. Valamennyi résztvevő oklevelet kapott, a helyezettek pedig érmekkel, a győztesek pedig az iskola CAD/CAM laborjában készült egyedi oklevéllel gazdagodtak. 
Fotók: Dávid Géza