Élvezték a focit a gyerekek az I. Szilády - Hardt Oil Kupán (galéria)
Sport

Élvezték a focit a gyerekek az I. Szilády - Hardt Oil Kupán (galéria)

Régen voltak ennyien a Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban, mint pünkösdhétfő délelőtt. Tizenkét cspaat fogadta el a Szilády RFC meghívását egy rangos utánpótlás labdarúgótornára. Az I. Szilády - Hardt Oil Kupa az U8-as korosztálynak biztosított játéklehetőséget és éltek is ezzel az egyesületek. Az esemény rangját emelte, hogy az MTK és a Budapest Honvéd is elfogadta a meghívást. 

Önfeledt focit hozott az I. Szilády - Hardt Oil Kupa Kiskunhalason. A Szilády RFC szervezésében  remek időjárási körülmények között, a szülők és a hozzátartozók szurkolása mellett 12 csapat lépett pályára. Az U8-as korosztály számára vonzó volt a játéklehetőség, így Kecskemétről, Szeged-Móravárosból, Szegedről, Szentesről, Soltvadkertről érkeztek egyesületek, de a Budapest Honvéd és az MTK is delegálta csapatait. A házigazda RFC is ott volt a rangos mezőnyben. 

Az látszott, hogy nagyon várták a kislányok és a kisfiúk, hogy újra csillapítsák labdaéhségüket. Egy-egy szép megoldás, látványos gól után a jelenlévő szakemberek is elégedetten csettinthettek. Egyikből sem volt hiány ebben a néhány órában, a legfontosabb azonban a mozgás és a sport öröme volt. A győzelmet a KTE Akadémia lila szerezte meg, a KTE Akadémia fehér és az MTK előtt. A házigazda Szilády RFC a nyolcadik helyet szerezte meg.