Éremeső, kupakavalkád a Szilády RFC évzáróján (galéria)
Sport

Éremeső, kupakavalkád a Szilády RFC évzáróján (galéria)

Talán még soha sem volt ennyit sárga-kék melegítőbe, mezbe öltözött fiatal a református templomban, mint csütörtökön délután. Évek óta hagyomány, hogy a Szilády RFC ezen a patetikus helyszínen fejezi be az idényt. Ezúttal közel 200 sportoló, edző jelent meg, az szülők, vendégek is szép számban jöttek el a jeles alkalomra. Vincze Attila elnök beszámolójából, és az azt követő díjátadóból kiderült, hogy eredményes szezont hagyott maga mögött a klub.

Egymás után érkeztek és töltötték meg a padsorokat a Szilády RFC labdarúgói, edzői csütörtökön délután a református templomban. A klub ismét patinás közegben rendezte meg a hagyományos évzáróját, amelyre a szülők, valamint a támogatók, segítők is elfogadták a meghívást. Fodor Tamás, az egyesület előző elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Bocskorás Bertalan elnök-lelkész látta el lelki  útravalóval a megjelenteket. A szezont Vincze Attila elnök értékelte. Elmondta, hogy sikerült megtartani a körzetközponti rangot, amely mögött rengeteg munka volt, van. A létszám örvendetesen magas, ez 200-220 sportolót jelent. A kapcsolatok továbbra is intenzívek, erősek az önkormányzattal, a Szilády-gimnáziummal, valamint a KTE Akadémiával, a Budapest Honvéd Akadémiával is és a 14, körzetközponti településsel. Ami a fejlesztéseket illeti, fedett lelátó, garázs, raktár épült, a felszereléseket pedig minden évben pótolni tudják. A kiemelkedő eredményekben sme volt hiány - mondta az elnök.

A legjobb eredmények egyike az U17-es korosztályhoz fűződik. Mint arról hírportálunk is beszámolt, a Magyar Labdarúgó Szövetség regionális bajnokságában az első helyen végzett Rencsár József csapata. Ezen felül a vármegyei futsal-bajnokságban is a legjobb volt a keret. Gszelmann Tamás 26 gólt lőtt.  Az érmeket, kupákat Zsellér Pál alapító elnök adta át. A 2008/2009-es korosztály a régiós U16-os bajnokságban harmadik volt, de a vármegyei futsal tornákon is sikerrel szerepeltek Fodor Tamás tanítványai. Tompa Dániel 17 góllal vétette magát észre, a díjakat Kuris István László alpolgármestertől kapták meg a fiatalok. A többi korosztály is kitett magáért, ezt érmek, kupák fémjelzik. A legkisebbek, a 6-9 évesek, közel 60 focistapalánta emlékérmet vehetett át. 

Évek óta hagyomány az is, hogy a korosztályok kiemelkedő játékosai elismerést vehetnek át. Idén Antóni Réka, Palotás Martin, Nyúl Zsigmond, Zvara Norbert, Soczó Máté, Huszár Kéla Sára, Piegel Soma, Pálinkás Péter, Minorics Eszter, Horváth Bojan, Tornyai Zalán, Haász Marcell, Kovács Dávid, Rontó Péter, Lakos Bán Levente, Ábrahám László, Vincze Bence, Molnár Barna, Izsó Ferenc, Borsódy Botond volt a kitüntetett. Az elnökség munkáját sokat segítő szülői közösség tagjai virágot kaptak Vincze Attila elnöktől. Megköszönték az edzők, valamint a támogatók, segítők, valamint szerkesztőségünk munkáját is. Az ünnepség zárásaként adták át az egyesület rangos kitüntetését, a Pro Ludum Calcium Adiuvando-díjat. Ezt idén dr. Piegel Attila, valamint Fodor Tamás vehette át.