Erika lefutotta a New York-i maratont
Sport

Erika lefutotta a New York-i maratont

„Életem egyik legnagyobb, de legnehezebb élménye volt lefutni a 42 kilométert és 195 métert.” Ezt írta a legnagyobb közösségi oldalon a világhírű halasi operaénekesnő, Miklósa Erika, miután lefutotta a New York-i maratont.

Évek óta készült rá. Félmaratonokkal hangolt arra, hogy teljesítse ígéretét. Miklósa Erika már tavaly nevezett a New York-i maratonra, de a világ egyik legnagyobb futóversenyét akkor időjárási okok  miatt lefújta a város polgármestere.
 
Idén viszont megrendezték a nagy futást, mintegy 35 ezren álltak rajthoz, köztük volt a Kossuth-díjas, kiskunhalasi születésű énekesnő is. Erika korábban nyilatkozta, hogy édesapja emlékének adózva szerette volna teljesíteni a távot. Tegnap, magyar idő szerint délután négy órakor elrajtolt a mezőny, Miklósa Erika 4:28:26-as idővel zárt.
 
„Életem legnagyobb, de legnehezebb élménye volt. Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást, kedvességet, sokszor eszembe jutott útközben a nehéz pillanatokban és sokat segített”. Erika ezekkel a szavakkal köszönte meg közösségi oldalán azoknak, akik szorítottak érte. (Fotó: facebook.hu/ Miklósa Erika oldala)
 
Szöveg: Jáger Levente