Évnyitó volt a játékvezetőknél
Sport

Évnyitó volt a játékvezetőknél

Évek óta hagyomány, hogy a tavaszi szabadtéri labdarúgószezon előtt egy vacsorával egybekötött rendezvényt szerveznek a halasi játékvezetők. A péntek esti programon kiderült, hogy egy tizeddel maradtak el a tavalyi évben a megye legjobb csoportjától, ez pedig a hatodik helyhez volt elegendő. Az esten köszöntötték a játékvezető feleségeket és barátnőket is.

 
Asszisztensek helyett feleségekkel, barátnőkkel érkeztek a halasi és környékbeli labdarúgó játékvezetők pénteken este a Napsugár Klubba, ahol a hagyományos szezonnyitóra került sor. Évek óta megszokott már, hogy kötetlenül, fehér asztal mellett hangolódnak rá a szabadtéri szezonra. Schneider Pál, a Városi Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy nem zárt jó évet a magyar foci, és ez a játékvezetőkre is igaz volt. Ezzel együtt a halasi sípmesterek derekasan tették a dolgukat.
bírobuli3
Ignácz József, a helyi játékvezető bizottság első embere elmondta, hogy egy tizeddel maradtak le a megye legjobb csoportjától, de ez a hatodik helyhez volt elegendő. Kiderült az is, hogy nagyon fiatal a helyi játékvezetői kör, még nagyon sok rutint kelltt szerezni a tizen-, huszonéves bíróknak.
birobuli2
A köszöntők és az értékelés után a Rákóczi-szakközépiskola igazgatójának jóvoltából tekós ajándékokat vehettek át, akik az idei, illetve a korábbi Rákóczi Kupákon fújták a sípot. Az is hagyomány, hogy a játékvezetők feleségeiket, barátnőiket meglepik egy szál virággal, ez most sem maradt el. Az éhes gyomrokat finom sültek várták, majd baráti beszélgetés volt.
Kép-szöveg: Jáger Levente