Ez Petinek is nagyon tetszett volna...(galéria)
Sport

Ez Petinek is nagyon tetszett volna...(galéria)

Kevés olyan hely volt a Fazekas Mihály Általános Iskola sportcsarnokában, ahol ne lett volna legalább egy tornász a Tóth Péter Emlékversenyen. A Fazekas Kupa közel három évtizedes múltra tekint vissza, 2022-től a kiváló edző, testnevelő emlékére nevezték át. Több mint harminc csapat versenyzett, több kategóriában, idén is megérették magukat a lánytornászok is. A Tóth Péter Vándordíjat idén Szabó József vehette át az izsákiak képviseletében.

Ez Petinek is nagyon tetszett volna, ebben biztosak lehetünk. A Fazekas Kupán, amely 2022-től Tóth Péter Emlékverseny több mint harminc csapat versenyzett egymással. Azt már megszokhattuk az elmúlt években, hogy a Testnevelési Egyetem népes tornászgárdával képviselteti magát, ám ezúttal Kisvárdáról, Pátyról, Szigethalomról, Dunapatajról, Szegedről is érkeztek versenyzők. Őket Tóth István, a házigazda egyesület vezetője, valamint Kárász Péter igazgató köszöntötte. A lányok mezőnyében a halasiak mellett eljöttek a szigethalmii Ficergők is. 

Az I. korcsoportban a Fazekas-iskola nyert, egyéniben Macska Olivér és Takács Balázs osztozott a dobogó legmagasabb fokán. A II. korcsoportban a házigazda ezüstérmet szerzett, egyéniben Szlovencsák Bátor (Központi-iskola) ötödik,  Macska Szabolcs hatodik volt. Az I. korcsoportos lányok között fazekasos ezüstérem született, Máté Lenke pedig felállhatott a dobogó harmadik fokára. A II. korcsoportos lányoknál a Fazekas harmadik volt, Takács Hanna pedig a hatodik helyet szerezte meg. III-.IV. korcsoportban a Fazekas a negyedik helyen végzett, a halasiak között Juhász Ádám (Szilády) volt a legeredményesebb. Az V-VI. korcsoportban Vidra Dániel, Jósa Milán, Csanádi Áron volt a sorrend. 

Az eredményhirdetés keretein belül adták át a tavaly alapított Tóth Péter Vándordíjat, amelyet első alkalommal a testnevelési Egyetem vihetett haza. Ezúttal Szabó József kapta meg az elismerést, aki évtizedek óta részese volt a halasi versenyeknek. A délután folyamán a gyermek kezdő, a serdülő II. osztályú, valamint a kadet II. osztályú versenyzők mutatták be gyakorlataikat. Megköszönték a pontozóbírók, az edzők és a szülői közösség munkáját is. Különdíjat kapott Máté Koppány, aki idén ballag a Fazekasból és nyolc éven át erősítette a tornászcsapatot. Ez a nap Petinek biztosan tetszett volna...