Ezüst és két különdíj
Sport

Ezüst és két különdíj

Egy ezüstérem, két különdíj a mérlege az első alkalommal megrendezett Közép-Magyarországi Pincegazdaság Kupán a Szilády RFC-nek. A Buborékban hat csapat meccselt egymással, a hazai aranyérem azon múlt, hogy a későbbi győztes Kecskemét egyetlen góllal felülmúlta a halasiakat. Jó színvonalú, rendkívül gólgazdas torna volt.

 
Öröm, hogy évről-évre több tornát tud rendezni a Szilády RFC, ebben a nagylelkű támogatók vannak a segítségükre. Ráadásul valamennyien a Szilády-család tagjai, akik nemcsak anyagiakkal segítik a klub működését. Németh László, a Közép-Magyarországi Pincegazdaság vezetője idén első alkalommal rendezte meg a saját kupáját.
Az U9-es korosztály hat csapata lépett pályára a Buborékban. A házigazda két válogatottja mellett Bajáról, Kiskunfélegyházáról, Kecskemétről és Soltvadkertről érkeztek ellenfelek. Újfent le kell írnunk, hogy jó kis torna volt. A gyerekek megmutatták, hogy lehet szépen és kulturáltan is focizni, miközben élvezik a játék minden egyes pillanatát.
Voltak 17 gólos mérkőzések, voltak óriási különbségek és voltak izgalmak is. A Szilády RFC II végül egyetlen góllal maradt le az aranyéremről. A későbbi bajnok Kecskemét le tudta győzni a hazaiakat. Mindezek mellett Kern Martinék szép focit mutattak be, ebben a korosztályban nagyon sok halasi tehetség van.
Nem véletlen, hogy a torna legjobb kapusa az RFC I hálóőre, Ferenczi Bálint volt, míg a legjobb halasi játékosnak az RFC II kapusát, Nagy-Biblia Vajk Noét választották. A gólkirály Kecskemétről került ki, ő Krupa Zsolt.
Az érmeket, kupákat Németh László nyújtotta át a csapatoknak. Az edzők pedig a pincegazdaság legjobb termékeiből álló kis csomagot kaptak. Folytatás szombaton, a Minicel Kupán.
Jáger Levente
{facebookpopup}