Ezüstérmes lett az első osztályban a Halasi Tenisz Club
Sport

Ezüstérmes lett az első osztályban a Halasi Tenisz Club

Hajszállal maradt le az aranyéremről a Halasi Tenisz Club az első osztályú csapatbajnokságban. A halasiak a rájátszásban 5:4-re verték a SZTE Sportmániát, majd a döntőben egy igen szoros, kiélezett találkozón, az utolsó párosmeccsen dőlt el az aranyérem sorsa a Pasarét javára. A HTC minden dicséretet megérdemel.

Hétvégén a Nemzeti Edzésközpont adott otthont az első osztályú csapatbajnokság rájátszásának. Mint arról korábban beszámoltunk, a Halasi Tenisz Club is bekerült a legjobbak közé. Ott aztán  az elődöntőben  a halasiak  5:4-re nyertek az SZTE Sportmánia ellen. A fináléban aztán a Pasarét következett. A mérkőzésen óriási csata alakult ki a felek között. Az  egyéni meccsek után 3:3 volt az állás, így a párosok döntöttek.

Az első két találkozót követően után 4-4 volt az állás, így minden tekintet az utolsó páros meccsre szegeződött. Ott, a Taskovics Gellért-Taskovics Teodor kettősünk remek mérkőzést játszott a Sághy Bálint-Kristyán István duó ellen. Az összecsapást végül a Pasarét TK kettőse nyerte 7:5 6:4-re,  ez azt jelentette, hogy övék lett az aranyérem.

A halasiak minden dicséretet megérdemelnek az szezonbéli szereplésükért. A második hely nagyon szép eredménynek számít, pláne így, hogy nem sok hiányzott a bravúrnak tekinthető első helyhez. Ráadásul a Halasi Tenisz Clubnak  esélye is lesz a feljutásra, mert a júliusi Szuperliga utolsó helyezettjével osztályozót játszik. A csapatban Szebeni Dániel, Vizi Zsombor Zoárd, Nádasy Gergely, Taskovics Viktor, Taskovics Gellért, Cseresznyés Máté és Taskovics Teodor kapott helyet, a  csapatvezető Taskovics Zsolt volt. 

Nekik köszönhető: HTC vezetőség és tagság, Jenei Trade Kft., Plan and Bau Plusz Kft., Elek Trans Elek és Fia Kft., Stravia Kft., Panoráma Ablakgyártó Kft., Mappa Kft., Merkbau Zrt., Romvári Kft., Halasi Tűzifa, Bechy Bt. Carver Autóüléshuzat, Top-Ár Kft., Vizi család és Dr. Téglás Péter.

Fotó: Csengeri Zsanna, Siklós Erik (MTSZ)