Fanni és Rami a Spartan Kids világbajnokságra készül
Sport

Fanni és Rami a Spartan Kids világbajnokságra készül

Braun Fanni és Dobszay Ramóna olyan sportágat választottak maguknak, amely komoly erőnlétet, kitartást igényel. A lányok a Spartan Kids versenyein nyújtanak remek teljesítményt, minden egyes alkalommal teljesítve korosztályuknak megfelelő 3,8 kilométer hosszú, 22 akadállyal tarkított pályát. Ott vannak a régió TOP 10 versenyzői között, így jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a Kínában megrendezett világbajnokságon.

Önök közül hányan tudják, hogy pontosan mit is takar a Spartan verseny? Általában egy közel 4 kilométeres pályán, nehezített terepviszonyok várják a résztvevőket, közben 22 akadályt kell leküzdenie a 10-13 éves korosztályban versenyzőknek. Aki ezekben hibát vét, annak tizenöt darab négyütemű fekvőtámaszt kell csinálnia. A kiskunmajsai Braun Fanni 11 éves,  a vaskúti Dobszay Ramóna 10 éves, a fiatal koruk ellenére már komoly tapasztalatra tettek szert ebben a kőkemény sportágban. Mindkét család ezer szállal kötődik Kiskunhalashoz.

- Sokat néztem a tévében az Exatlont, nagyon tetszett. Apa mondta, hogy akkor próbáljuk ki a Spartant, én akkor kilenc éves voltam. Nagykanizsán volt az első versenyem-tudtuk meg Fannitól. Édesapja, Braun Zsolt hozzátette, lánya első megméretése akkora hatással volt rá, hogy ő maga is elkezdte a Spartant. Azóta is rendszeresen versenyzik. Mint megtudtuk, Fanni 6 éves korában már terepgokartozott, jelenleg pedig kézilabdázik is. Nem mellesleg kiválóan tanul. Sikeres a Spartanban is, ezt egy igen komoly éremkollekció bizonyítja.

- Fanni, a barátnőm, ő már korábban elkezdte a Spartant, miatta vágtam bele én is, Kilenc éves voltam akkor. A Spartan mellett én még karatézom, focizok is  tette-hozzá Ramóna. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a verseny előtt két héttel már komolyabban kell edzeni, sokat fut, édesapja megy mellette biciklivel és méri az időt. Neki is impozáns az éremkollekciója. - Nagyon büszke vagyok minden érmemre, de talán a Vácon szerzett második helyem számomra a legkedvesebb. Az volt az első olyan verseny, amikor a 10-13 évesek mezőnyében indulhattam-árulta el Ramóna.

A két lány legutóbb Szlovákiában jeleskedett a nemzetközi mezőnyben. Mindketten a TOP10-ben végeztek, óriási hajrájuknak köszönhetően az egy fejjel magasabb versenyzők között. Most életük nagy álma valósulhat meg. Nemrégiben kaptak egy nagyon jó hírt a szülők. Fanni és Ramóna jogot szerzett arra, hogy részt vegyenek az augusztus17-től megrendezett Spartan Kids világbajnokságon Kínában. A két család mindenben támogatja a lányokat, de anyagi lehetőségeik korlátozottak, ezért minden segítséget szívesen fogadnak.

Fotó: A szerző felvétele, Csóti Gábor, Braun Zsolt